Repeša: "Odlika vrhunskih timova je da pobeđuju i kad imaju krize"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 25.01.2019.
21:35
Izvor: Sportske.net

Prezadovoljan je bio Jasmin Repeša nakon utakmice protiv Gran Kanarije.

Epa/Valda Kalnina
Epa/Valda Kalnina

Povezane vesti

Ekipa Budućnosti je večeras stigla do šeste pobede u Evroligi u okviru 20. kola pošto je savladala Gran Kanariju sa 75:70. Bila je ovo treća u nizu pobeda ekipe iz Podgorice u ovom takmičenju pod vođstvom Jasmina Repeše.

Viktor Garsija, trener Gran Kanarije, smatra da je Budućnost više želela trijumf.

"Svaka čast mojim igračima na odigranom meču, na izuzetno teškom terenu i u sjajnoj atmosferi. Počeli smo meč sa problemima u odbrani, primili 27 poena u prvoj četvrtini, ali smo to brzo ispravili. Budućnost Voli je igrala sa mnogo intenziteta, insistirala na kontaktu. Nas šut za tri poena nije služio kako treba do kraja. U poslednjim minutima rival je zaista podigao nivo igre i treba mu čestitati, a mi smo stali u finišu", rekao je Garsija.

Sa druge strane, Jasmin Repeša je bio zadovoljan.

"Pre svega, čestitaću mom timu na novoj pobedi u Evroligi. Očekivao sam težak meč. Čestitaću i navijačima, pomogli su nam mnogo u ključnim momentima. U prvom poluvremenu napravili smo samo šest faulova, patili u skoku. Gran Kanarija je postigla osam trojki u prvom poluvremenu, kao da nismo poštovali očigledne kvalitete pojedinaca rivala, za koje smo znali. U drugom poluvremenu je sve bilo drugačije, jer smo igrali drugačije odbranu, mnogo bolje. Moram ponoviti, još jednom, naši rezultati u Evroligi zavise od defanzive, to nam donosi šanse za pobede.

Svaka pobeda je bitna, u svakom pogledu za samopouzdanje, za sinergiju ekipe i navijača, za sve. Trenira se i pobeđivati. Odlika vrhunskih timova je da pobeđuju i kad se suoče sa krizama u igri. Što se tiče Gordića, on mi je jedan od dražih igrača tokom moje trenerske karijere. Uvek će se staviti u službu ekipe, vrhunski je momak. Evidentno je da je došlo do zamora i pada samopouzdanja. Svi znamo da je sezona duga, njegova faza lošije forme nije opasna. Volio bih da svi na tribinama prepoznaju to i da podrže one koji se suoče sa krizom forme. Njegov karakter i igru obožavam, ne treba zaboraviti da je ovom timu donio titulu prošle sezone. Posle Reala smo se malo svi uljuljali u lovorikama, trebamo se spustiti na zemlju, jer smo na ovom nivou posle duže vremena", rekao je Jasmin Repeša.

Piše: Marko Tufegdžić

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke