Repeša: "Moramo i možemo još bolje"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 17.04.2019.
22:34
Izvor: Sportske.net

Trener Budućnosti Jasmin Repeša podrobno je analizirao večerašnji meč u "Morači" i ocenio da njegov tim može i mora još bolje u petak.

Epa/Boris Pejović
Epa/Boris Pejović

Povezane vesti

Jasmin Repeša želeo je pre svega da istakne pristup igrača u pobedi u trećem finalnom meču ABA lige.

"Čestitaću momcima na istrajanosti da dođu do pobede. Sigurno nije bilo lako, nakon pet poraza od Zvezde u ovoj sezoni. U prvom poluvremenu odigrali su sa previše emocija, što je donosilo previše grešaka", kazao je Repeša.

On je rekao da razlika koju je Zvezda napravila u prvom poluvremenu nije bila realna.

"Zvezda je imala fantastičan šut, objektivno to ih je držalo. Naša naglašena emocija videla se u momentu kada smo prišli na četiri poena deficita u drugoj deonici, pa dobili namernu ličnu i tehničku u istoj situaciji. 'Svičing' odbranu moramo popraviti, a drugo poluvreme je sveukupno bilo dobro u defanzivi", rekao je Repeša.

Taktički nije želeo da preterano govori o varijantama za četvrtu utakmicu.

"Svaki meč je priča za sebe i svaki treba analizirati posebno. U mnogo utakmica ove sezone dešavala se slična stvar, da posle faza dobre igre padamo. Tako je bilo u 17 minuta prvog meča u Beogradu u ovom finalu. Našim greškama, isključivo zbog toga, smo dozvolili tada rivalu da napravi razliku. I to se desilo mnogo puta ove sezone, da nismo uspevali da se vratimo", kazao je Repeša.

Mentalni pristup igrača bio je ključan.

"U ovom meču, konačno, bila je neka nova priča. Stalno ponavljam da mečevi traju 40 minuta, da pobedu treba graditi korak po korak. Atmosfera je sigurno bila podstrek, da probudi emocije. Na startu i više nego što treba, kada je bilo nesporazuma na terenu, zaista previše. Ono što se desilo u prvom poluvremenu nije objektivno, jer je Zvezda pogodila tri ili četiri trojke iz teških pozicija. Uz normalan šut, prvo poluvreme bilo bi egal", rekao je Repeša.

Strateg "plavih" je jasan, potrebna je još bolja igra u četvrtom meču finala u petak.

"Moramo i možemo još bolje. To definitivno i mora bolje, ako želimo pobedu u četvrtom meču. Na primer, Erl Klark je imao i dobre i loše utakmice. Na različite načine svi proživljavamo stres. Večeras je igrao lošije nego što objektivno može", rekao je trener Budućnosti.

Prokomentarisao je i igru pojedinaca, neke taktičke varijante iz ovog duela...

"Bitadze je imao dobre momente, posebno u drugom poluvremenu. Na primer, napadao je mnogo šuteva. Krenuo je u pravom smeru. Nema više nepoznanica. Zvezda se vraćala sa 'small ball' košarkom, sa Fajeom kao peticom. Takve situacije moramo prepoznavati i reagovati dinamično, a ne statično. Igrači se poznaju, setovi se poznaju, situacije na terenu prepoznaju. Neko će iskočiti tokom utakmice", kazao je Repeša.

Utisak je, "plavi" su mnogo bolje branili plejmejkere Zvezde nego u Beogradu.

"Od prvog dana imali smo dogovor kako da branimo Čovića. Ali igrači su ti koji moraju imati koncentraciju, pozicioniranje. Koji moraju da sprovedu plan. U drugoj četvrtini na istu akciju, aiball-pick, primili smo zicer. Čović je uvek išao u dribling levo, a naš visoki igrač išao je lateralno bez potrebe daleko. Bel, Nikolić, nisu izrotirali na vreme. U identičnim situacijama. Nakon tajm-auta imamo reakcije" rekao je Repeša.

Četvrta utakmica finalne serije plej-ofa ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde igra se u petak od 19 časova.

Piše: Marko Tufegdžić

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke