Repeša još malo o atmosferi u Beogradu: ''Pljuvanje je najkukavičkiji čin!'' A šta je zamolio navijače Budućnosti?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 16. april 2019.

  • 14:54

  • Izvor: Sportske.net, vijesti.me

  • facebook
  • twitter
  • email

Iskusni stručnjak bio je veoma razočaran onim što je doživeo u Beogradu i u rezultatskom, i u nekom drugom smislu. Šta očekuje sutra?

Repeša još malo o atmosferi u Beogradu: ''Pljuvanje je najkukavičkiji čin!'' A šta je zamolio navijače Budućnosti?
Foto: Epa/Valda Kalnina
Budućnost je u prethodnoj utakmici, pre dve večeri u Beogradu potpuno deklasirana, poražena je s 38 poena razlike i sada je u veoma teškoj situaciji u pokušaju da odbrani titulu u ABA ligi.

Dan uoči treće utakmice finalne serije, a prve u Podgorici, trener Budućnosti Jasmin Repeša ponovo je izašao pred novinare, uz nadu da su ''dve bitke izgubljene, ali ne i rat''.

''Rekao sam odmah na večeri da su mi sada potrebne osobe, a ne igrači, koji su spremni da prihvate takvu situaciju. Ko nije spreman, neka ostane kući. Niko se neće naljutiti, ali trenutak je takav'', istakao je Repeša, a prenose ''Vijesti''.

S obzirom da je posle meča u Beogradu atmosferu u ''Pioniru'' nazvao ''atmosferom linča'', ta tema je i ovoga puta aktuelna. Repeša je danas dodao još nešto.

''Ja sam samo rekao ono što sam video, doživeo i čuo. Nisam očekivao, ali nisam doživeo traume. Ipak sam ja dete sa asfalta. Takav sam čovek – mogu da primim šamar, ali pljuvanje je najkukavičkiji čin. Namere mi nisu bile loše. Takođe, ne priznajem kazne za nasleđe'', konstatovao je Repeša.

Šta posle svega očekivati sutra u ''Morači''? Repeša ima jasnu poruku za navijače Budućnosti, tačnije molbu.

''Nama podrška, ali da ispoštuju protivnika, da oni ne dožive ono što smo mi. To ih molim, to je prava podgorička, crnogorska publika.

Podrška navijača je potrebna i biće lakše igračima, ali nije dovoljna – treba biti pametan, agresivan, disciplinovan, povezan...'', naglasio je Repeša i priznao da je očekivao bar jednu pobedu u Beogradu, ''na osnovu tehničko-taktičkih priprema''.

Posle svega, svi se pitaju imali Budućnost snage da se za tri dana oporavi od tako teškog debakla u Beogradu.

''Mora da bude reakcija zbog poštovanja prema navijačima, prema poslodavcima, jer malo je sredina u Evropi, koje redovno isplaćuju i izvršavaju svoje obaveze. Ali, pre svega je potrebna reakcija prema svom imidžu i ponosu. Ko nema reakciju u ovom momentu, taj nema ponosa i ne može igrati nigde na svetu”, zaključio je Repeša.

Utakmica između Budužnosti i Crvene zvezde igra se sutra od 19 časova u dvorani ''Morača''.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari