Repeša jasan pred plej-of: "Želim žrtvu za rezultat!"

Autor: Pavle Knežević
subota 23.03.2019.
14:11
Izvor: Sportske.net

Trener Budućnosti "secirao" Cedevitu i istakao šta traži od svojih igrača.

Epa/Boris Pejović
Epa/Boris Pejović

Povezane vesti

Budućnost u ponedeljak počinje polufinalnu seriju ABA lige protiv Cedevite, a njen trener Jasmin Repeša kaže da je situacija teška, ali da ne sumnja u motivaciju svojih igrača.

"U izuzetno smo bitnom periodu u sezoni. Treba nam koncentracija na najvišem nivou. Ako nekome fali motivacija, onda je to zaista veliki problem. Ipak, siguran sam da ne fali, da zajednički, hrabro, odgovorno, disciplinovano možemo pozitivnu energiju preneti na parket.

Protivnik je neugodan i talentovan. Svakom Cedevita može napraviti probleme. Još imamo dva treninga, u nedelju u Zagrebu, pa na dan utakmice ujutru. Nema nepoznanica, rivali se odlično poznaju, do u najsitnije detalje
", kaže Repeša.

Novinari i ljubitelji košarke kao najjače oružje Cedevite ističu bekove Džejkoba Pulena i Džastina Kobsa.

"Njih treba braniti da ne postignu koš, ali i da ne kreiraju za saigrače. Mogu napraviti saigrače boljima. Taj njihov kvalitet, koji je viđen i pokazan, je zahvaljujući njihovim saigračima koji imaju prikrivene kvalitete, koji mnogi ne vide.

Mislim da imaju dva visoka igrača koji su najbolji dodavači na Balkanu. Stipanović i Žganec su odlični dodavači. Pitanje je koliko bi Kobs i Pulen dobijali toliko dobrih šuteva, da im nisu petice tako kreativne. Sigurno da mnogo toga počinje od ta dva igrača. Ipak, timska hemija je njihova snaga
", objašnjava Repeša.

Što se tiče Budućnosti, trener veruje da njegov tim napreduje, kao i da nije zadovoljan brojem pobeda u Evroligi.

"Protiv Efesa smo trčali zaista dobro. Tu smo zaista dobri. Što se tiče taktičkog dela, mislim da je ekipa dovoljno zajedno da može to dobro odraditi. Nisam zadovoljan sa šest pobjeda u Evroligi, iz razloga što smo mečeve kao u Kaunusu, ovde protiv Himkija, protiv Fenerbahčea u Istanbulu imali prednost u poslednjoj deonici, a nijednu nismo finiširali na pravi način.

Treba nam konstanta u igri, a potrebna nam je za to koncentracija u 40 minuta. Ne sme se desiti kao protiv Efesa, da u oba poluvremena za samo tri minuta zovem tajm-aut. Kad to dozvolite na svom terenu, 17 poena deficita u tom periodu, onda je to nedopustivo. Želim konzistentnost, da je svak na dispoziciji, da je stravično koncentrisan i da pruži doprinos koji objektivno može da pruži.

Želim žrtvu za rezultat, bez obzira ko bio, pa i najbitniji igrač
", kaže trener Budućnosti.

Prvi meč u svakoj plej-of seriji je važan, sa čime se slaže i trener.

"Imamo fokus, ambijent u timu i oko tima je dobar. Radimo po grupama, pričamo, do sitnih detalja. Posetio nas je i predsjednik Bokan sa saradnicima, posetili su nas i navijači", rekao je Jasmin Repeša.

Piše: Marko Tufegdžić

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wilt 100+
Monday, 25.03.2019
23:09

Smešan čovek , imao si Armani sa duplo skuplim timom pa si bio ispod šest pobeda, Loš a skup trener, bravo za izbor trenera koji će vratiti Budućnost tamo gde joj je mesto ...