Rendolf: "Pokazali smo da smo jaki"

Autor: Beta Beta
ponedeljak 21.05.2018.
10:44
Izvor: Beta

Košarkaš Real Madrida Entoni Rendolf rekao je da je njegova ekipa osvajanjem Evrolige u Beogradu pokazala koliko je jaka.

Epa/Juanjo Martin
Epa/Juanjo Martin

Povezane vesti

Košarkaši Reala osvojili su sinoć 10. titulu prvaka Evrope, pošto su u finalu "fajnal fora" u Beogradu pobedili branioca titule Fenerbahče sa 85:80.

"Utakmica je bila teška, pre nego što je i počela znali smo da će biti velika borba, znali smo da moramo da igramo jako svih 40 minuta da bismo pobedili. Oni su se borili do samog kraja, ali pokazali smo kvalitet i koliko smo jaki. Borili smo se i uspeli da im pariramo", rekao je Rendolf.

Rendolf je dodao da je njegov saigrač Luka Dončić odigrao fantastično celu sezonu, da je mnogo sazreo od prošlog leta i ocenio da ga čeka sjajna budućnost.

"Osećaj je sjajan, posebno zbog našeg prošlog finala (sezona 2014-2015), kada su nas pregazili (Olimpijakos) na našem terenu. Ovde smo pobedili u atmosferi sa većinom protivničkih navijača i pokazali koliko smo od toda napredovali. Bili smo fizički jači, pogađali smo teške i daleke šuteve", naveo je on.

Govoreći o svojoj igri, Rendolf je rekao da "ni u knjizi nije moglo bolje da se napiše".

"Uživam i cenim priliku koja mi se ukazala", dodao je on.

Igrač Reala Trej Tompkins uhvatio je odlučujuću loptu kada se Fenerbahče primakao na tri poena zaostatka.

"To je moj posao, igram na tom mestu u timu, moj posao je da skačem. Utakmica je bila teška, obe su bile takve. Morali smo da igramo dobru odbranu i da protivnicima otežamo svaki šut. Osećam se sjajno što sam osvojio titulu prvaka u Evrope u gradu kakav je Beograd", naveo je on.
 
Bek španskog tima Džejsi Kerol zadovoljan je zbog velikog uspeha.

"Dobili smo priliku da igramo na 'fajnal foru', to je za nas bio veliki korak. Držali smo se blizu, pogađali neke šuteve, a zatim smo odigrali sjajnu treću četvrtinu. Postizali smo poene, igrali jaku odbranu", rekao je on.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke