Real ostaje bez trenera?

Autor: Nikola Miloradović
petak 07.06.2019.
23:30
Izvor: Sportske.net

Aktuelni prvak Španije bi mogao da uđe u novu sezonu sa velikom promenom.

EPA/ANDREJ CUKIC
EPA/ANDREJ CUKIC

Povezane vesti

Pablo Laso je na klupu madridskog Reala seo 2011. godine, a sa "kraljevskim" klubom je osvojio sve što je mogao da osvoji.

ACB ligu je osvojio u četiri navrata, trofej Evrolige je podizao dva puta, osvojio je i pet trofeja u Kupu kralja, četiri u Superkupu Španije, a ima i jedan trofej iz FIBA Interkontinentalnog kupa.

Jedan je od najuspešnijih evropskih trenera u ovom trenutku, a sada bi mogao da dobije priliku da radi i u najjačoj ligi na svetu.

Naime, Minesota Timbervulvsi su zainteresovani za usluge iskusnog španskog stručnjaka.

"Vukovi" iz Mineapolisa žele da ojačaju svoj stručni štab pred novu sezonu, za glavnom trenera je postavljen Rajan Sonders, sin legendarnog Flipa Sondersa, a jedan od njegovih asistenata uskoro bi trebalo da postane i Dejvid Vanterpul, koji još uvek obavlja ulogu pomoćnog trenera u Portland Trejl Blejzersima, a ove sezone je imao i intervjue sa nekoliko NBA ekipa oko preuzimanja mesta prvog trenera.

Timbervulvsi su rešili da mladog Sondersa okruže kvalitetnim pomoćnim trenerima, a jasno je da je međunarodno iskustvo itekako poželjno, što Lasa stavlja među najbolje moguće kandidate.

Videćemo kakvu odluku će doneti Španac, Real bi se našao u problemu ukoliko bi ih Laso napustio, osam godina je španski stručnjak sa velikim uspehom predvodio ovaj klub, uspostavio je sistem koji savršeno funkcioniše na najvišem nivou i jasno je da bi njegov odlazak teško nadomestili u "kraljevskom" klubu.

Dok je sudbina trenera Lasa neizvesna, Real je dogovorio nastavak saradnje sa jednim od najvažnijih igrača, više OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doktor Trax
Saturday, 08.06.2019
09:39

Pa nije lud.Ovakvo trenersko ime da ode i bude pomocni trener nekom klincu bukvalno. I to u Timbervulfovima,da je GSW ili raptorsi pa ajd.