Real je prejak, Mega bez titule

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.05.2019.
14:10
Izvor: Sportske.net, bcmegabasket.net

Posle Crvene zvezde juče, danas je i Mega Bemaks položila oružje pred Realom.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

U finalu juniorske Evrolige, ekipa Mega Bemaksa danas je u španskoj Vitoriji poražena od madridskog Reala rezultatom 95:76.

Objektivno jači Real je utakmicu prelomio tokom druge četvrtine, koju je dobio sa ubedljivih 30:13 i tu prednost je manje-više održao do kraja utakmice.

Aleksa Marković, Aleksandar Langović i Marko Kljajević sa po 12 poena bili su najefikasniji u ekipi Mege, dok je Madriđane predvodio sjajni Mario Nakić sa 33 poena, pratili su ga Usman Garuba sa 21 i Amar Sila sa 16 poena, uz 14 skokova.

Bez obzira na današnji poraz, trener Mege Branko Milisavljević je ponosan na svoje igrače zbog svega što su pokazali na ovom završnom turniru Evrolige.

''Zaista sam ponosan šta smo uradili za ova četiri i po meseca, i na način na koji smo prezentovali Megu pobedivši tri evroligaška tima. Mimo očekivanja svih stručnjaka smo se našli u finalu gde smo 30 minuta protiv ovakve ekipe, sa legijom stranaca, igrali egal.

Ta druga četvrtina gde smo izgubili 17 razlike definitivno je bila prelomni momenat.

Jedina smo ekipa na ovom turniru, što je kuriozitet, da smo ovakvu ekipu Reala nadskočili – imali smo 20 skokova u napadu. Ako nijedan drugi podatak, onda ovaj treba da bude pokazatelj sa kakvim srcem, karakterom i jedinstvom je ovaj tim igrao. Toliko sam utakmica odigrao širom Evrope, ali ovi momci su me učinili tako ponosnim. Hvala im na tome'', izjavio je Milisavljević.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke