Real iskalio bes na obručima, 1:1!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 16.06.2018.
00:12
Izvor: Sportske.net

Biće veoma uzbudljiva finalna serija španskog šampionata.

Epa/Andrej Čukić
Epa/Andrej Čukić

Povezane vesti

Real Madrid i Baskonija igraju finale ACB lige za ovu sezonu, a nakon prve dve utakmice koje su igrane u Madridu, rezultat je nerešen, 1:1.

Nakon pobede u prvom meču, Baskonija je danas stala. Tačnije, stala je u trećoj četvrtini, u prvoj su nastavili sa fantastičnim procentima, poveli su sa 22:33 nakon trojke Uertasa i poena Garina, ali je Real uspeo da se vrati u drugoj deonici u igru.

Na poluvremenu je bilo 52:52, a onda je Baskonija naprasno stala, Real je krenuo da igra daleko najbolju četvrtinu do sada u finalu, odbrana je bila na visini zadatka, a Baskonija je postigla svega 13 poena, naspram 31 Real Madrida.

Kozer, Dončić i posebno Tompkins nisu mogli da promaše, a nakon trojke Kampaca serija je bila 14:2 u trećem kvartalu. Nakon poena Dončića serija je rasla na 18:3, bilo je tada +15 u korist Real Madrida i rekli bismo da je tada prelomljen meč.

Rejes, Kerol i Ajon su povisili i na +20, košarkaši Baskonije nisu znali šta ih je snašlo.

Kerol je sa dve trojke početkom četvrte deonice održao 20 poena prednosti, odbio je napad Baskonije, gosti su bili sa sve manje motiva da krenu ozbiljnije, ali su ipak pred sam kraj smanjili na 9 poena razlike trojkom Grejndžera, zatim i na 7 razlike poenima Time. Ipak, bilo je kasno za bilo šta, sve se desilo u poslednjem minutu, na kraju je bilo 98:91.

Kod Reala najbolji Tompkins i Kerol sa po 16 poena, Ajon je dodao 14 uz 10 skokova, a Dončić i Rejes su imali po 11 poena. Kod Baskonije Džening 18, Diop 16.

Dakle, nakon dva meča, 1:1 u pobedama, igra se na tri pobede, Baskonija i dalje ima prednost brejka i naredne dve utakmice igraće se na njihovom terenu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke