Reakcije na žreb, favoriti su jasni, ali su treneri oprezni

 • Autor: Pavle Knežević

 • 31. januar 2019.

 • 15:40

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Važno je preživeti samo sledeću utakmicu kada se igra na tri dana

Reakcije na žreb, favoriti su jasni, ali su treneri oprezni
Foto: Sportske.net/Pavle Knežević
Parovi završnog turnira Kupa Radivoja Koraća su poznati, put "na papiru" deluje izvesno za favorite, ali trenerni nekih od ekipa učesnica su tradicionalno oprezni.

Branilac trofeja je Partizan, čiji trener Andrea Trinkijeri kaže da je važno da tim samo "preživi" narednu utakmicu, u ovom slučaju debitanta Novi Pazar.

"Prvi put igram ovakav format. Baš mi je zanimljivo. Znam kad igraš ove turnire na tri dana, svaka utakmica je druga priča. Ne smeš da razmišljaš dalje od prve. Biće zanimljivo, jer Novi Pazar će biti u najboljoj formi, jer igraju protiv velikog kluba.

Moramo da se pripremimo. Inače kup u svakoj zemlji nije za favorite, jer je kratki turnir, sve može da se desi. Želim da preživim jednu utakmicu, pa ću da mislim na drugu
", kaže Trinkijeri.

Mega verovatno ima najduži put, pošto u četvrtfinalu igra protiv Borca iz Čačka, a u eventualnom polufinalu protiv Crvene zvezde. Povrede uveliko diktiraju rezultate Mege.

"U kupu svako svakog može da pobedi, tako da sam siguran da nećemo potceniti Borac, jer je to jedna od najkvalitetnijih ekipa u našem prvenstvu i sigurno su kadri da nas pobede. Pogotovo jer mi imamo problema sa povredama i ne znam u kom sastavu ćemo nastupiti. Ali, u kakvom god sastavu budemo bili, sigurno smo favoriti protiv Borca.

U polufinalu nas čeka Zvezda, koja je opet najteži protivnik, tako da smo i tu izvukli najteže, ali mi ćemo probati da damo sve od sebe, pa da vidimo za šta je to dovoljno. Ja na sve gledam pozitivno, ove povrede su dale šansu nekim drugim igračima, koji su iskočili u prvi plan i možda će na kupu pokazati svoj kvalitet i iskoristiti svoju šansu", kaže trener Mege Dejan Milojević.

FMP u četvrtfinalu igra protiv još jednog debitanta i najslabije rangiranu ekipu, Svetog Đorđa iz Žitišta.

"Zadovoljni smo žrebom, ali zaista ćemo Svetog Đorđa da svhatimo ozbiljno jer nisu slučajno ovde došli. Ja im čestitam na uspehu, jer bi on mogao da pokrene košarku u manjim sredinama. Nadam se da hoće. Očekuje se videćemo kad dođe polufinale, to jeste realno, ali u košarci i sportu se ne desi uvek šta je realno, tako da ćemo o tome razmišljati kad do nje dođe", rekao je trener FMP-a Vladimir Jovanović.

Novi Pazar predvodi Oliver Popović, koji kup vidi kao sjajnu reklamu za klub i grad.

"Lagan jedan protivnik za nas...Šalim se, naravno. Sam plasman na završnicu je veliki uspeh Novog Pazara i sjajna reklama za klub. Trudićemo se da iskoristimo tu šansu i da budemo dobar sparing partner Partizanu, koji je apsolutni favorit, naravno. Ali, trudićemo se da budemo koliko-toliko konkurentni.

Ovo je za mene velika stvar, za klub velika stvar, za Novi Pazar velika stvar i pokazatelj da se dobro radi. Ovo je i nagrada za igrače, a nadam se biće i nagrada Super lige. Hala je kod puna protiv svakog protivnika i nadam se da će tako biti i ubuduće
", rekao je Popvić.

Predstavnici Crvene zvezde napustili su hotel "Hajat" odmah posle žreba, pre nego što su novinari dobili priliku da ih pitaju za komentar.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari