Reakcije na žreb, favoriti su jasni, ali su treneri oprezni

Autor: Pavle Knežević
četvrtak 31.01.2019.
15:40
Izvor: Sportske.net

Važno je preživeti samo sledeću utakmicu kada se igra na tri dana

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Parovi završnog turnira Kupa Radivoja Koraća su poznati, put "na papiru" deluje izvesno za favorite, ali trenerni nekih od ekipa učesnica su tradicionalno oprezni.

Branilac trofeja je Partizan, čiji trener Andrea Trinkijeri kaže da je važno da tim samo "preživi" narednu utakmicu, u ovom slučaju debitanta Novi Pazar.

"Prvi put igram ovakav format. Baš mi je zanimljivo. Znam kad igraš ove turnire na tri dana, svaka utakmica je druga priča. Ne smeš da razmišljaš dalje od prve. Biće zanimljivo, jer Novi Pazar će biti u najboljoj formi, jer igraju protiv velikog kluba.

Moramo da se pripremimo. Inače kup u svakoj zemlji nije za favorite, jer je kratki turnir, sve može da se desi. Želim da preživim jednu utakmicu, pa ću da mislim na drugu
", kaže Trinkijeri.

Mega verovatno ima najduži put, pošto u četvrtfinalu igra protiv Borca iz Čačka, a u eventualnom polufinalu protiv Crvene zvezde. Povrede uveliko diktiraju rezultate Mege.

"U kupu svako svakog može da pobedi, tako da sam siguran da nećemo potceniti Borac, jer je to jedna od najkvalitetnijih ekipa u našem prvenstvu i sigurno su kadri da nas pobede. Pogotovo jer mi imamo problema sa povredama i ne znam u kom sastavu ćemo nastupiti. Ali, u kakvom god sastavu budemo bili, sigurno smo favoriti protiv Borca.

U polufinalu nas čeka Zvezda, koja je opet najteži protivnik, tako da smo i tu izvukli najteže, ali mi ćemo probati da damo sve od sebe, pa da vidimo za šta je to dovoljno. Ja na sve gledam pozitivno, ove povrede su dale šansu nekim drugim igračima, koji su iskočili u prvi plan i možda će na kupu pokazati svoj kvalitet i iskoristiti svoju šansu", kaže trener Mege Dejan Milojević.

FMP u četvrtfinalu igra protiv još jednog debitanta i najslabije rangiranu ekipu, Svetog Đorđa iz Žitišta.

"Zadovoljni smo žrebom, ali zaista ćemo Svetog Đorđa da svhatimo ozbiljno jer nisu slučajno ovde došli. Ja im čestitam na uspehu, jer bi on mogao da pokrene košarku u manjim sredinama. Nadam se da hoće. Očekuje se videćemo kad dođe polufinale, to jeste realno, ali u košarci i sportu se ne desi uvek šta je realno, tako da ćemo o tome razmišljati kad do nje dođe", rekao je trener FMP-a Vladimir Jovanović.

Novi Pazar predvodi Oliver Popović, koji kup vidi kao sjajnu reklamu za klub i grad.

"Lagan jedan protivnik za nas...Šalim se, naravno. Sam plasman na završnicu je veliki uspeh Novog Pazara i sjajna reklama za klub. Trudićemo se da iskoristimo tu šansu i da budemo dobar sparing partner Partizanu, koji je apsolutni favorit, naravno. Ali, trudićemo se da budemo koliko-toliko konkurentni.

Ovo je za mene velika stvar, za klub velika stvar, za Novi Pazar velika stvar i pokazatelj da se dobro radi. Ovo je i nagrada za igrače, a nadam se biće i nagrada Super lige. Hala je kod puna protiv svakog protivnika i nadam se da će tako biti i ubuduće
", rekao je Popvić.

Predstavnici Crvene zvezde napustili su hotel "Hajat" odmah posle žreba, pre nego što su novinari dobili priliku da ih pitaju za komentar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
UGASICE SE partizai
Thursday, 31.01.2019
17:16

Da sam vlasnik bilo kod kluba,ovo bih igrao za decom do 16 godina,kakav bre Kup Radivoja Koraca,kakvi bakraci,odigravanje ovog turnira,je pandan odrzavanju odredjenih rituala po plemenima u Africi.

avatar
Dača
Friday, 01.02.2019
11:54

Ne razumeš ti to. Počeo si da pratiš košarku od pre par godina i onda ne znaš ko je bio Radivoj Korać.

avatar
UGASICE SE partizai
Saturday, 02.02.2019
10:25

Znam ko je,ali znam i da je ovaj kup smesan i jadan, Igraju amaterske ekipe i par njih iz ABA lige,van svake pameti. Bukvalno kup sela.