Reakcije jasno pokazuju, Jokić je zaslužio više, da li je ovo surova istina?

Autor: Nikola Miloradović
subota 18.05.2019.
10:39
Izvor: Sportske.net

Srbin je odigrao fantastičnu sezonu, ali to nije bilo dovoljno.

Beta/AP Photo/John Leyba
Beta/AP Photo/John Leyba

Povezane vesti

Pisali smo, obelodanjeni su kandidati za individualena nagrade u NBA ligi, a Nikoli Jokiću ni traga ni glasa.

Ovaj 24-godišnji centar iz Sombora je dominirao NBA ligom ove sezone, imao je fantastične brojke, ali definitivno je činjenica da je odveo Denver do drugog mesta na Zapadu u regularnom delu sezone, pa potom nadomak finala konferencije u doigravanju, dokaz kakva je igračina Nikola.

U utakmici broj sedam protiv Portlanda, u polufinalu Zapada, postigao je 29 poena, jedini je u čitavom Denveru uspeo da pogodio van linije za tri poena i to dva puta, ostatak ekipe nije pogodio nijednom.

Malo je reći da je njegov uticaj na igru Denvera veliki, on je jednostavno ključni igrač ekipe, bez kojeg ekipa iz Kolorada danas ne bi bila ni blizu konferencijskog finala.

Ali, u NBA su odlučili da njegova aktuelna sezona, o kojoj sve možete pronaći OVDE, nije bila dovoljna da se nađe među tri kandidata za MVP nagradu.

Jasno, borba će se voditi između Adetokumba i Hardena, pa je tako i treće mesto na listi kandidata svojevrsno priznanje ove sezone, a dobio ga je Pol Džordž, koji je sa Oklahomom istrajao pet utakmica u plej-ofu.

Ljubitelji košarke i navijači su na društvenim mrežama iskazali svoje mišljenje, utisak je da većina smatra da je Jokić morao da se nađe ispred Džordža, pojedini tvrde da su čak Jokić, Lenard i Embid morali da budu ispred krila Oklahome, a jedan komentar je, čini se, uboo u srž.


"Dva od tri kandidata su odigrala dobro pola sezone i onda su nestali kada je bilo najvažnije. Jokić bi morao da beleži 40 poena, 20 skokova i 20 asistencija u proseku, da bi bio prepoznat od strane državnih košarkaških stručnjaka. On je ipak stranac iz tima na malom tržištu."


















Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doktor Trax
Saturday, 18.05.2019
12:57

Pa i da jeste tu Jokic Janis je MVP totalno zasluzeno tako da nema potrebe dramiti.

avatar
Grb partizana 1997?
Saturday, 18.05.2019
12:43
avatar
djan_franko
Saturday, 18.05.2019
12:23

Grk mvp finala a harden mvp regularnog. Realno su njih 2ica malo odvojili od ostalih ove sezone.