Razvojni put Nemanje Bjelice!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 10.04.2015.
23:51
Izvor: Sportske.net

Srpski internacionalac Nemanja Bjelica igra najbolju sezonu u dosadašnjem toku karijere a uoči najvažnijih utakmica na internetu se pojavio video koji predstavlja omaž onome što je do sada uradio igrajući za Crvenu zvezdu, Laboral Kuću i Fenerbahče Ulker.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Srpski reprezentativac Nemanja Bejlica beleži sjajne partije u dresu Fenerbahčea sa kojim će u nastavku sezone "juriti" trofeje u turskom šampionatu i Evroligi. Krilni centar Fenerbahčea počeo je karijeru u Arkadija Lajonsima iz Austrije da bi 2008. godine stigao u Crvenu zvezdu na zahtev Svetislava Pešića.

Bivši selektor Jugoslavije tada je lansirao mladog i perspektivnog igrača koji je vremenom napredovao pa je posle Zvezde tri godine igrao za Laboral Kuću, da bi 2013. prešao u Fenerbahče Ulker za koji trenutno nastupa.

Sa 26 godina Nemanja Bejlica može da se pohvali titulom u turskom šampionatu i Superkupu, ali i individualnim priznanjima. SD Crvena zvezda proglasilo ga je najboljim sportistom 2009. godine a u četvrtak mu je uručeno priznanje MVP meseca marta u Evroligi.

Sa zlatom na Univerzijadi u Beogradu i srebrnim medaljama sa seniorskom reprezentacijom na Eurobasketu 2009. i Mundobasketu 2014. Nemanja Bjelica već može da se smatra uspešnim ali se čini da najvažnije godine njegove karijere tek slede.

Samo u sezoni na izmaku imaće prilike da poveća svoju kolekciju trofeja i priznanja a potom slede i obaveze sa reprezentacijom na Eurobasketu.

Prva dva dela evroligaške sezone završio je sa prosekom od 12.3 poena i 8.3 skokova po utakmici a u četvrtfinalu će protiv Makabija imati priliku da pomogne svom timu na putu ka fajnal-foru.

Video koji se pojavio na "You Tube-u" predstavlja omaž onome što je Nemanja Bjelica do sada postigao u karijeri.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke