Razlika u klasi, Partizanov izlet u Zadar!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 09.11.2019.
19:44
Izvor: Sportske.net

Crno-beli stigli do četvrte pobede, jednostavno Zadar nije mogao da parira, pa i pored lošeg drugog poluvremena pobeda Partizana nije dolazila u pitanje!

aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kucelin
aba-liga.com/Zadar/Zvonko Kucelin

Povezane vesti

Partizan je lako dobio u Zadru, a osim u prvoj četvrtini domaćin nije uspeo da parira mnogo kvalitetnijim gostima iz Beograda. Crno-beli su serijom trojki u prvom poluvremenu potpuno razoružali Zadrane koji nisu imali nikakvo rešenje, a kako je meč odmicao bivali su sve nervozniji.

Već kada je Partizan početkom druge četvrtine poveo sa 26:16 stvari se počele da se naziru, gosti su pogodili 7 trojki otišli na +15 do poluvremena.

U nastavku, Partizan se, uz ljutnju Trinkijerija upustio u jurnjavu sa Zadranima koji i ne mogu bolje. Oba tima su gubila lopte, šut je prestao da služi Beograđane, ali to se nije odrazilo na rezultat. Pejdž je bio odličan, on i Gordić su delovali kao enigma za Zadrane, pred poslednju četvrtinu je bilo +17 za favorita.

Neverovatan broj grešaka na obe strane, to će biti zamerka Italijana svojim igračima, ali čini se da su sa pola snage dobili ovaj meč, Miletić je debitovao u ABA ligi i postigao svoje prve poene.

Razlika se u poslednjoj četvrtini kretala oko 15 poena za Partizan, Alen je trojkama održavao nadu za Zadar, ali kada šutirate manje od 30%, jasno nikakve šanse nema.

Partizan je kako je meč odmicao igrao sve gore, ali kao da su se timovi takmičili ko će odigrati gore poslednji period. Dugo je bilo 66:53, Jaramaz je pogodio trojku, malo poboljšao učinak, ali i najavio poslednja tri mirna minuta za Partizan.

Alen sa 16, Ivanov sa 10 najefikasniji kod Zadra, kod Partizana Pejdž 14, Jaramaz 13, gosti su pogodili 12 trojki, ali i izgubili 20 lopti. Svejedno, lak trijumf Partizana 72:55

Za Partizan ovo je četvrta pobeda u šest utakmica, podsetimo, pet puta su gostovali do sada, a Zadar je najveći kandidat za ispadanje, ima svih šest poraza.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke