Rastu ambicije "Kelta", posle centra, stiže pojačanje i za bekovsku liniju

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 04.02.2018.
11:58
Izvor: Sportske.net

Franšiza iz Bostona rešena je da napadne osvajanje istočne konferencije, za početak.

EPA-EFE/PETER FOLEY
EPA-EFE/PETER FOLEY

Povezane vesti

Četa Breda Stivensa pruža jako dobre partije ove sezone, iako su nakon samo pet minuta u novoj sezoni ostali bez velikog pojačanja Gordona Hejvord.

Bivši košarkaš Jute je doživeo tešku povredu skočnog zgloba, propustiće čitav regularni deo sezone, pod znakom pitanja je i plej-of, ali ekipa je uspela da se izdigne i upiše odlične partije, koje su ih dovele i do ubedljivog prvog mesta na tabeli istočne konferencije pred Ol-star pauzu.

Bred Stivens je odlično sastavio ekipu, Kajri Irving je izrastao u pravog vođu, ali nove povrede dovele su do toga da uprava počne sa razmatranjem angažovanja sve većeg broja igrača.

Period za razmene ističe 8. februara, dakle, imaju još samo par dana da obave neku razmenu.

Doveli su Grega Monroa, koji je postao slobodan igrač nakon što su Sansi rešili da ga otpuste, "Moose" je potpisao ugovor do kraja sezone težak pet miliona dolara.

Sada žele i jednog beka, a na listi želja nalaze se dva košarkaša koja blistaju ove sezone i mogli bi da se domognu MIP (Most Improved Player) nagrade na kraju sezone.

U pitanju su Lu Vilijams iz LA Klipersa i Tajrik Evans iz Memfis Grizlisa.


Iskusni Vilijams blista ove sezone u dresu Klipsa, na 50 nastupa u proseku beleži 23,4 poena uz 5,2 asistencije, dok je i Evans daleko bolji nego pretodnih sezona, na 46 nastupa za Grizlise u prosesku beeži 19,5 poena, pet skokova i pet asistencija, uz jednu ukradenu loptu po meču.

Nema sumnje da bi obojica predstavljala ozbiljno pojačanje za "Kelte", a šuška se da su Grizlisi spremni da se odreknu Evansa, ukoliko im neko ponudi pika prve runde sa nekog do predstojećih draftova.

Klipersi su sa druge strane nedavno obavili veliki trejd, poslali su Blejka Grifina u Detroit, zajedno sa Vilijem Ridom i Brajsom Džonsonom, a u zamenu su dobili Tobajasa Herisa, Ejverija Bredlija i Bobana Marjanovića. Heris je već pokazao da će biti pojačanje, Bobi nije dobio priliku da debituje u prvom meču na klupi Klipsa, više o sinoćnjem susretu protiv Bulsa u "Stejpls centru" OVDE.

Dakle, ne bi iznenadilo i da Klipersi pristanu na trejd za iskusnog Vilijamsa, kako je jasno da je cilj franšize postao "rebild", pa bi sa par pikova definitivno bili zadovoljni.

Videćemo kako će se stvari odvijati, Seltksi imaju još par dana za manevar, jasno je da žele da se pojačaju kako imaju najviše ambicije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Miloš1976
Sunday, 04.02.2018
14:07

Uh,ako Lu dođe trebaće im još jedna lopta..Ali sa Monroom i njim,finale Istoka je sigurno,ali titula zavisi šta će Kavsi da urade da popune sastav.Šteta što se Hejvord povredio imali bi strašnu ekipu, za finale sigurno.

avatar
Renton
Sunday, 04.02.2018
21:58

Iskreno sumnjam u CLE,kasno je njima da bilo sta menjaju,sve je totalno upropasteno. Nemaju team chemistry nikako,Lebron nezadovoljan. CLE ima vrhunske igrace u rosteru ali ne vredi im,jer oni moraju da sklope tim. Tako da smatram da ce u final istoka Toronto i Boston za zapad se nadam da ce Houston u finale mada znam da nema nistao od toga. :D

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Monday, 05.02.2018
18:37

Objasni mi molim te kako Cle ima vrhunske igrace u rosteru..Imaju lebrona,poluzivog ajziju tomasa,premorenog vejda,i ultra precijenjenog lava..pored toga imaju neupotrebljivog samperta i jr smita,koji trenutno ne zasluzuju da igraju u nba...Nemaju ni jednog sutera u ekipi,pored korvera kojem mora neko drugi da izgradi poziciju da bi on sutnuo,nemas ni jednog dobrog centra,nemas nikakvu zamjenu za centra,nemas brze igrace,dovoljno da ne mozes da igras modernu kosarku pa da imas 8 lebrona dzejmsa

avatar
Roj Kin 16
Sunday, 04.02.2018
13:45

Evans dosta bolji u defanzivi, nešto slabiji u ofanzivi od Vilijamsa, obojica bi dali još jednu opciju u napadu, mada bi mladi Tejtum ispaštao, posebno sledeće sezone kad se vrati i Hejvord. I dalje teško da mogu nešto protiv GSW..

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Monday, 05.02.2018
18:43

zasto tesko da mogu nesto protiv gsw ?? upravo je plan da se tejtumu makne malo breme sa ledja..kad bi dosao evans on bi bio zaduzen za cuvanje duranta,jer tejtum je slab fizicki da igra odbranu na ikoga,dzejlen braun je takodje prejak i odlican defanzivac,marcus smart moze da izludi karija odbranom,tejtum da bude sesti covjek i da ulazi kad treba da se pogodi par suteva,imaju monroa sad koji je takodje defanzivni centar i onda ce horford moci da prelazi na 4 a monroe na 5...Previse mogucnosti imaju da bi se reklo da ne mogu da igraju protiv nekoga...Napadacka petorka Irving-evans-tejtum-moris-horford,odbrambena da odrzi rezultat smart-braun-evans-horford-monroe, a prva bi po meni trebala da bude irving-smart-evans/braun-horford-monroe,ali na klupi onda imas tejtuma,brauna,morisa,tajsa,roziera,itd itd,najjaca klupa u nba sigurno..takav tim nikad ne potcjenjuj

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Monday, 05.02.2018
18:44

a nemoj da mislis da je ovo tim za iducu godinu,kad se vrati hejvord,ejndz ce odma da procijeni sta treba da uradi,ne boj se...trejdovace visak za jos bolju stvar,a vrlo je moguce da ce trejdovat visak i jednog top igraca za jos jednog superstara i napravit sampionski tim..