Rastanak sa najboljim - Orlando Kolmen odlazi iz Radničkog, pamtiće kragujevačku ''Belu Mambu''

Autor: Darko Mitrović
utorak 03.04.2018.
15:48
Izvor: Sportske.net, kkkradnicki.com

Za kratko vreme postao je omiljen u ekipi, među navijačima, pravi vođa tima i najzaslužniji što su Kragujevčani u drugom delu sezone igrali znatno bolje. Ali, već je došlo vreme za rastanak.

Sportske.net/Darko Mitrović
Sportske.net/Darko Mitrović

Povezane vesti

Ekipa kragujevačkog Radničkog je pobedom nad Zlatiborom proteklog vikenda (79-73) uspela da ostvari cilj postavljen uoči drugo dela sezone u Košarkaškoj ligi Srbije i osigura osvajanje 13. mesta koje daje nadu u opstanak u ovom rangu takmičenja.

Da li će tako i biti, zavisi od učinka naših predstavnika na završnom turniru ABA 2 lige, jer ako Borac ili Vršac trijumfuju i jedna od te dve ekipe izbori plasman u ABA 1, Radnički će ostati u KLS.

Kragujevčane do kraja ove sezone očekuje još gostovanje poslednjeplasiranoj Slogi u Kraljevu, što će biti oproštajna utakmica za Amerikanca Orlanda Kolmena u dresu Radničkog.

Ovaj 25-godišnji momak je zimus stigao u Kragujevac, u vreme dok je Radnički još uvek bio bez pobede, a u nastavku takmičenja je mnogo pomogao timu Bojana Kusmuka da popravi utisak i do sada upiše šest trijumfa u KLS.

Karijeru će nastaviti na Novom Zelandu, u ekipi Sautlend šarksa, a u intervjuu za klupski sajt Radničkog, Kolmen je istakao da će mu mnogo nedostajati saigrači za koje se veoma vezao tokom ovih nekoliko meseci.

Za neke od njih imao je upečatjive komplimente.

''Svako od mojih kolega iz ekipe i na terenu i van njega je bio onaj pravi. Bilo je uspona i padova, ali svaka nevolja pomaže nam da izgradimo karakter, i kao individualci, i kao tim.

Toliko smo odmakli s pozitivnom energijom da čak imam i po nadimak za svakog od njih. Na primer, Petar Beader je "Bela mamba".

Uvek je bio tu kad je trebalo nešto ključno da se odigra, čime me je podsećao na Kobija Brajanta - to je taj mentalitet "Mambe"! Nedostajeće mi ovi momci...''
, istakao je Kolmen.

Lepe reči ima i za trenera Bojana Kusmuka, ističući da mu je on pomogao da postane još bolji igrač, a pohvalio je i ponašanje Kragujevčana prema njemu.

''Što se tiče mog tima, pamtiću ga kao grupu momaka koja bez obzira da li je u padu ili usponu, nastavlja dalje zajedno, kao sve jači kolektiv.

Da smo imali više utakmica u sezoni, uveren sam da bismo definitivno izborili prolaz dalje, Superligu Srbije. Jednostavno nam je trebalo da više vremena provedemo zajedno na pripremama i treninzima. Pamtiću svakako i navijače. I kad nam nije išlo bili su uz nas, ostali su uz ekipu do kraja. To se ne zaboravlja.

A kada je reč o Kragujevčanima, uvek su nekako bili ljubazni prema meni, gde god da sam se nalazio. Bilo mi je izuzetno prijatno ovde, Kragujevac je zaista neverovatan grad'',
poručio je Kolmen.

U dresu Radničkog, Kolmen je ove sezone ostvario prosečni učinak od 22,5 poena po utakmici, prvi je skakač sa 7,5 uhvaćenih lopti i najbolji asistent sa 3,9 uspešnih dodavanja po meču.

Najčešće je fauliran sa 6,7 prekršaja nad njim, a na terenu je provodio u proseku po više od 36 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke