Raspucani "Kraljevi" preživeli "Arenu"!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 02.01.2015.
20:48
Izvor: Sportske.net

Sjajnim šutem iz igre u drugom poluvremenu košarkaši Reala su uspeli da savladaju Crvenu Zvezdu Telekom.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Crvena Zvezda nije imala dovoljno sreće protiv večeras veoma raspoloženih košarkaša Reala, naročito ako posmatramo šut iz igre gostiju.

Sjajno su navijači Crvene Zvezde pripremili atmosferu, koreografija je zaista bila kreativna, a obe ekipe su pomalo nervozno ušle u utakmicu.

Mitrović je bio najbolji igrač Crvene Zvezde Telekom na početku meča, a uz odličan posao Branka Lazića u odbrani Crvena Zvezda je držala priključak nakon nešto slabijeg i nervoznijeg starta.

Na drugoj strani neraspoložen je bio Rudi Fernandez koji je vezao nekoliko promašenih šuteva u prvoj četvrtini, ali su zato bili raspoloženi Rejes i Ajon koji su vodili Real do prednosti od 15:12 u prvom delu igre.

Crvena Zvezda je najveću krizu imala početkom druge četvrtine kada je Real stigao do maksimalne prednosti u prvom poluvremenu i kada je na semaforu stajalo 20:12 nakon trojke Noćionija.

Ipak, za veoma kratko vreme Crvena Zvezda je nošena sjajnim navijanjem sustigla i prestigla Real. Serijom od 9:0 (čak 7 poena Dženkinsa u tom trenutku) Zvezda je došla do prednosti od 21:20, a to je bio novi znak košarkašima Reala da se probude.

Serijom 8:0 i trojkom Rudija Fernandeza Real je ponovo došao do prednosti, ovoga puta od 28:21.

navijaci zvezda
foto: Branislav Božić/Beta

Ipak, Crvena Zvezda je uspela da do kraja poluvremena smanji razliku poenima Lazića, zakucavanjem Kalinića i poenima Vilijamsa iz slobodnih bacanja, pa je na kraju poluvremena razlika iznosila kao i na kraju prve četvrtine. Bilo je 34:31.

Loše je krenulo i u trećoj četvrtini po izabranike Dejana Radonjića, napravio je Real seriju od 4:0 na samom startu i poveo sa 38:31, ali je Crvena Zvezda nošena Lazićem, Kalinićem i Mitrovićem napravila novu seriju 9:0 i došla do najveće prednosti - 40:38.

Ušlo se u rezultatsku "klackalicu", nekoliko sumnjivih odluka sudija u tom trenutku loših po Zvezdu, naročito nedosuđeni koraci Rejesa i faul Nikole Kalinića. Rezultat toga je prekid "klackalice" i vođstvo Reala koji se trojkom Ljulja odvojio na plus 4 - 47:43 uz taj-maut Dejana Radonjića.

Definitivno najvažniji period meča.

Usledile su još 3 trojke Reala, dve razigranog Rudija Fernandeza i jedna Serhija Rodrigeza, za najubedljivije vođstvo Reala u tom trenutku, na semaforu je pisalo 56:43. Mnogi su verovali da je tada meč prelomila ekipa Pabla Lasa, do kraja treće četvrtine preostalo je još samo minut.

Serbia Euroleague Basketball
foto: Branislav Božić/Beta

Nastavili su košarkaši Reala i u nastavku istim tempom.

Trojku je ponovo pogodio Rodrigez za 65:47, najveću prednost Reala na ovoj utakmici, da bi na drugoj strani Jović uspeo da pogodi svoju prvu trojku za 65:50.

Neverovatan procenat šuta Real Madrida u drugom delu je doveo do situacije da Crvena Zvezda padne psihički, samim tim su imali sve u svojim rukama.


Cirbes je svojim poenima održavao Zvezdu u igri, ali su na drugoj strani Kerol i Burusis održavali prednost od desetak poena.

Nisu imali problema da privedu utakmicu kraju, bio je to prvi poraz Dejana Radonjića protiv španskih ekipa i peti poraz ove sezone, prvi u drugom delu top 16 faze.

Na kraju - 72:79 za goste.

Crvena Zvezda: Vilijams 3, Mitrović 13, Lazić 8, Blažič 6, Kalinić 10, Marjanović 9, Dženkins 7, Jović 3, Cirbes 13.

Real:
Rivers 5, Fernandez 15, Noćioni 9, Mačiulis 4, Rodrigez 12, Rejes 13, Ajon 4, Kerol 2, Ljulj 5, Burusis 6, Sloter 4.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke