Raspoloženi Trinkijeri: "Šta nas čeka sutra? Pa utakmica. Pritisak? Nama je pritisak da preživimo trening"

Autor: Pavle Knežević
utorak 29.01.2019.
18:24
Izvor: Sportske.net

Zašto se sada smeje trener Partizana, šta se dešavalo u Danu mrtvih, radu u "instituciji" i šta traži od svojih igrača u "big night"

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Jako je bio raspoložen Andrea Trinkijeri pred jednu od odlučujućih utakmica za eventualni prolazak u Top 8 fazu Evrokupa i slikovito je objasnio šta traži od svojih igrača, kakvu utakmicu sutra očekuje, a na kraju je rekao nešto što će obradovati sve navijače Partizana

Novinari su postavili najstandardnije pitanje: šta vas sutra čeka?

"Očekuje nas utakmica", kratko je rekao Trinkijeri, a onda nastavio u ozbiljnom tonu.

"Za nas je ovo velika utakmica, jer smo radom bili sve bolji i imamo, kako kažu, big night. Lijetuvos je sada bolja ekipa, igraju bolje bez Satona, ne zaustavlja se lopta. Litvanija i Srbija, košarkaške zemlje.

Oni su drugi u Litvaniji i ozbiljan su protivnik. Ja ću samo od mojih igrača ću tražiti da igraju mušku, tvrdu, čvrstu košarku, da još bude lakše navijačima da imamo ogromnu podršku
", rekao je Trinkijeri.

Ova utakmica može da donese mnogo Partizanu, koji dugo nije bio konkurentan u Evropi.

"Ja sam u Beograd došao 1. novembra, što je u Italiji Dan mrtvih. I sad pričamo o utakmici koja nam možda može dati Top 8. Kad bih ja nekog 1. novembra u Beogradu pitao hoćemo li igrati za Top 8, svi bi se smejali.

Ja se sada smejem, jer ne igramo za Top 8, igramo jer još jedan put imamo šansu da naučimo nešto. Ako ne znaš da plivaš, najbrži način je ući u vodu i plivati. Ovo su takve utakmice. Za našu ekipu, ovo je velika, velika šansa da se igra ozbiljna košarka. Ne znam da li ćemo uspeti.

Moje mišljenje o mojim igračima se neće promeniti, biće isto. Neće ova utakmica ništa odlučiti, jer nije bilo tako tempirano. Ali smo imali sreće, nešto smo dobro napravili, i ova utakmica može napraviti nešto dobro za navijače. Ja sam samo zbog njih srećan. Polako, čvrsto…
", kaže Trinkijeri.

Pritisak?

"Pritisak? Pa mi imamo pritisak da preživimo na treningu. Trening je teži nego utakmica, to je pritisak", slikovito kaže trener Partizana.

Koliko će sutrašnja utakmica biti drugačija u odnosu na prvu?

"Odigrali smo jako dobru utakmicu. Nismo u poslednja dva minuta pogodili šta smo mogli. Očekujem drugačiju utakmicu. Ova druga runda Evrokupa igra se na šest-sedam dana, a kao da prolazi šest meseci.

Mi u sedam dana smo bili jedno kod kuće sa Monakom, a u gostima potpuno drugačiji. A nije prošlo sedam dana i ne 77 treninga, nego četiri. Očekujem potpuno drugačiju utakmicu, oni imaju veliki ponos. Oni će igrati tvrdo, a mi moramo još tvrđe
", rekao je Trinkijeri.

Novinari su ga pitali za zdravstveno stanje, ali on standardno nije hteo da odgovara na to pitanje.

"Znate ko su najgori ljudi? Dosadni, bravo", odgovorio je uz smeh.

Imate li poruku za navijače?

"Ja ne volim, nisam fudbaler, ne šaljem poruke. Ja sam samo ponosan trener ovog kluba, ove institucije i svaki dan sam sve ponosniji", rekao je Andrea Trinkijeri.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke