Rasplet Evrolige - Jednu stvar saznaćemo u ponedeljak, ali ne i onu najvažniju!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 24.05.2020.
14:32
Izvor: Sportske.net

Sutra ćemo videti hoće li se takmičenje nastaviti. Ali, i da bude prekinuto, niko još nije siguran kako će izgledati sastav naredne sezone...

aba-liga.com/Crvena zvezda mts
aba-liga.com/Crvena zvezda mts

Povezane vesti

Posle sastanka sa igračima, Evroliga je sve dalje od raspleta na parketu. Iako generalni sponzor želi da finansira takmičenje do kraja, odnosno organizaciju završnog turnira, za šta je jedan od kandidata za domaćina Beograd, sutra ćemo saznati odluku.

Ono što neće biti poznato, kako kaže novinar Emilijano Karćija je sastav Evrolige naredne sezone, čak i da sezona bude prekinuta.

Dakle, to automatski ne znači da će isti timovi igrati naredne sezone, mada jasno, Crvena zvezda, kao član evropske elite veruje da će zadržati mesto, u slučaju da Evroliga bude poništena.

Ako se ne budu igrali Evroliga i Evrokup, jasno je i da nema smisla igrati završnicu ABA lige, ako pobednik ne ide u elitu.

Sa druge strane, Partizan se nada, predsednik Mijailović je juče izjavio da se crno-beli nadaju, u ABA su završili na prvom mestu kolo pre kraja, a Beograđani veruju da bi mogli da dobiju pozivnicu, na osnovu tradicije, značaja koji imaju za evropsku košarku, kao i posete koja višestruko nadilazi većinu učesnika lige.

Samo, pitanje je da li je to kriterijum, Bertomeu je napravio zatvoreno takmičenje na neki način, i ako je istina da će timovi poput Zenita ili Uniksa, da ne pominjemo Virtus uložiti veliki novac naredne sezone, teško da bi tu Partizan mogao da konkuriše.

Šta će se sve desiti ostaje da vidimo, ali ne postoji šansa, da bez nastavka sezone, Srbija, odnosno ABA ima dva predstavnika u Evroligi, pa osim što će nas sačekati rasplet po pitanju takmičenja, sutra nećemo znati koji će tim sa Balkana, odnosno iz Srbije igrati među najkvalitetnijim ekipama Evrope, ili bolje da kažemo među onima sa najvećim budžetom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Petar Petar
Sunday, 24.05.2020
16:14

Dobro, ako je vec takva situacija da ce ovi iz EL da biraju ko ce da igra, ne razumem zasto ste vi ubedjeni da ce odabrati i Zvezdu da pozovu? Maltene predstavljate Zvezdu kao sigurnog ucesnika u svakoj soluciji, a to nema veze ni sa mozgom ni sa logikom. Da Zvezda ima A licencu onda ne bi bilo sumnje u njihovo ucestvovanje, ovako oni apsolutno imaju sanse kao i bilo koji drugi tim, jer nema kriterijuma po kojem bi Zvezda bila predstavnik ABA lige, ako ce neko vec ici po pozivu. Sto mislite da ce pozvati pre Zvezdu nego Virtus, Uniks, ili bilo koga drugog? Dalje, nisu se svi igraci izjasnili za prekid sezne, niti su se svi klubovi izjasnili za prekid sezone. Ako se uzme u obzir da su za nastavak Real, Barsa i Makabi mislim da je nastavak sezone vec izvestan, to sto taj nastavak nece Zvezda koja uopste i nema pravo glasa je totalno nebitna stvar, niti ce ih ko pitati sta oni misle o svemu tome. Sve u svemu, takmicenja treba nastaviti, ili priznati postojece stanje i odigrati plej of u svim takmicenjima da bi bilo iole nekakve regulanosti. za prekid sezone su uglavnom klubovi kojima visi ucesce u plej ofu, Fener, Milano, Olimpijakos i oni se vode logikom kao sto se vodi i Zvezda, s tim sto njima nije ugrozen nastup u sledecoj sezoni. U sustini, videcete ako EL naredi da se mora uci po plasmanu ko ce biti najglasniji da se ABA nastavi. Oni sto su do juce merili imunitete igracima i strahovali od povreda pri sutiranju lopte.