Rasel Vestbruk - Čovek zvani "tripl-dabl"

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 12.04.2018.
17:43
Izvor: Sportske.net

Plejmejker Oklahoma Siti Tandera sinoć je došao do učinka koji niko pre njega nije uspeo da ostvari.

Beta/AP Photo/Sue Ogrocki
Beta/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Sinoć je u domu "Grmljavine" ispisana istorija, a u glavnoj ulozi bio je naravno plejmejker ove ekipe Rasel Vestbruk.

Fantastičnom Vestbruku bilo je potrebno 16 skokova da postane jedini igrač u istoriji najjače košarkaške lige na svetu, koji je u dve vezane sezone prosečno beležio tripl-dabl učinak.

On je to naravno i uspeo, uhvatio je čak 20 skokova, interesantno, postigao je svega šest poena, ali je podelio i fantastičnih 19 asistencija i najbolji je asistent NBA lige na kraju regularnog dela sezone.

Istina je da je na sve načine ove poslednje večeri pokušao da dođe do ove istorijske brojke, ali niko mu to ne može zameriti. Jednom prilikom je i odgurnuo Mela Entonija, kako bi on uhvatio skok pod svojim košem, ali neće se iskusni Karmelo ljutiti na svog saigrača zbog toga.



Vestbruk je napravio nešto što ni legendarni Oskar Robertson nije, a ove sezone je prosečno beležio 25,4 poena (sedmi u ligi), 10,1 skokova (10. u ligi) i 10,3 asistencija (prvi u ligi).

Minule sezone je imao još impresivniju statistku, u proseku je beležio 31,6 poena, 10,7 skokova i 10,4 asistencija po utakmici, a na kraju je bio i proglašen za najkorisnijeg igrača NBA lige.

Ove sezone će to priznanje najverovatnije završiti u rukama Džejmsa Hardena, mada mnogi i LeBrona Džejmsa stavljaju kao prvog kandidata za MVP priznanje.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
stevan_vasic90
Friday, 13.04.2018
22:48

Ostace upamcen kao igrac koji bi i rodjenu majku prodao za tripl dabl na mecu. Sve na silu, samo da se dodje do tripl dabla. Nebitno da li ce ekipa zbog toga da trpi.

avatar
Blackmamba24
Thursday, 12.04.2018
19:09

Mozete samo da ga mrzite, decko je nezaustavljiv!

avatar
Stabber
Thursday, 12.04.2018
22:04

Istorija ce ga pamtiti kao igraca koji je forsirao te tripl dablove a nije osvojio nista.

avatar
Stabber
Thursday, 12.04.2018
17:50

Ovo sve sto je Rasel Vestbruk postigao je bilo na silu znaci, nije to zato sto je spontanom igrom zasluzio. Lebron je igrac koji je svojom spontanoscu pravi fantasticnost. Vestbruk ne igra za tim, on igra za sebe i svoje rekorde to morate da znate, da je igrac igrac je, ali nije timski igrac kao sto je Lebron

avatar
Algebrons
Thursday, 12.04.2018
18:41

Verovatno je zato Oklahoma franšiza sa najviše pobeda nakon Sparsa od 2009. godine, kako je on draftovan? Ljudi moraju da shvate da Tanderi pršte od igre u tranziciji, a ekipa koja konstantno igra tranziciju mora da gradi koš za pleja kako bi on skupljao skokove i brzo povlačio napad (trčanje u leđa protivniku). Ukoliko bi centar hvatao loptu, pa je prsleđivao beku, tu se gube dragocene sekunde i od igre u tranziciji nema ništa. Zadnjih godina u NBA mnoge ekipe igraju tranziciju i to se da primetiti po sve većem broju tripl-dabl učinaka koji dolaze od igrača koji su primarni kreatori svojih ekipa (Harden, Rasel, Simons, LBJ, Rondo...).

avatar
Stabber
Thursday, 12.04.2018
22:10

Ne mozemo da kazemo da je tako, polovicno se slazem sa tobom, ali vidi se iz aviona da Vestbruk juri svoje rekorde, bilo je situacija gde zamalo da se pokolje sa Adamsom, igrac koji ne juri licni rekord ne pravi prvo skokove pa asistencije pa poene, sve treba doci spontano kao kod Lebrona