Rakočević otkrio nestvarnu priču sa početka karijere!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 01.05.2018.
17:58
Izvor: Sportske.net

Ko bi rekao da bi bivšem kapitenu Crvene zvezde i članu nacionalnog tima moglo dogoditi ovako nešto.

Epa/John G. Mabanglo
Epa/John G. Mabanglo

Povezane vesti

Bivši košarkaš Crvene zvezde i mnogih drugih evropskih klubova podelio je sa pratiocima na "Instagramu" više nego zanimljivu anegdotu sa početka karijere.

Radilo se o vremenu kada je Igor Rakočević tek ušao u prvi tim Crvene zvezde i kada je strast za video igrama mogla da ga košta čak i života!

"Davne verujem 1997. godine, tek sam ušao u prvi tim Crvene uvezde, i igrali smo neku, doduše nebitnu utakmicu u 18.00 u hali Pionir. U tom periodu sam bio do te mere opsednut video igrama da često nisam po celu noć spavao igrajući... Jedna od tih igara je bila NBA Live 97. I tako drugar i ja igramo, ja totalno zaboravim da igram utakmicu, ulazi otac u sobu i u 17.33 kaže, 'je li bre, je l' tebi utakmica u 6?' Ja munjevito jurcam u svoj prvi auto (stara poluraspala Ford Fiesta, frizirana na 55 konja) i jurim kao manijak do hale", počeo je anegdotu Rakočević.

Kašnjenje na utakmicu zbog video igre predstavljalo je tek početak haosa koji se tog popodneva dogodio Igoru Rakočeviću. Na putu ka hali prošao je kroz crveno...

"Pretposlednji semafor prolazim na debelo crveno i pravim ozbiljan sudar, udaram u auto koji se okreće 2 puta oko svoje ose i udara o živu ogradu. Srećom bez povređenih a vozač udarenog auta me "pušta" da otrčim na utakmicu uz obećanje da ću mu platiti štetu posle utakmice. Moj auto sam ostavio na sred ulice, koji je posle odneo pauk. Od udarca, šoka i stresa, domali prst na desnoj šuterskoj ruci mi se oduzeo i ne mogu da ga pomerim! Stižem na početak utakmice, trener ne da neće da priča sa mnom, neće ni da me pogleda. Ja sedam kao pokisao na klupu, saigrači me gledaju kao da nisam normalan, a ja, da ima neka rupa u parketu bih najradije propao tu zauvek. Što je najgore, molim Boga da me ne ubaci u igru jer mi je blokiran prst na ruci, ne mogu ni da driblam. Kakvu sam agoniju u glavi preživljavao.. 'Znači sad moram da promenim ruku i da šutiram levom. Ok, posle godinu dana dovešću je na nivo desne, a sutra na treningu ću 'kao' da se požalim na prst. Jezivo!", objasnio je potom Rakoč.

Situacija je ipak bila nešto drugačija, u drugom poluvremenu morao je na parket.

"Kreće drugo poluvreme, trener me ubacuje u igru. Ja ulazim, a toliko sam izgubljen, u šoku i stresu da nemam pojma ni protiv koga igram ni koga čuvam, bez glave skroz. Da l' mi se univerzum osmehnuo ili sam imao sreće ili šta god, ali meni se prstić malo otkočio i ja odigram maestralno (valjda od šoka), dam 20 poena za poluvreme i odigram super odbranu", napisao je Rakočević.

Dan posle utakmice usledilo je preslišavanje od strane trenera, a Igor Rakočević je izveo i neku vrstu pouke.

"Trener me nije ni pogledao i dalje, ali sutra na treningu kao malo me iskritikovao pred svima, ja priznao šta se desilo i sve bude ok. Naravoučenije... skoro šta god da napraviš, ako dobro igraš, oprošteno ti je", opisao je Rakočević.

Anegdote iz karijere Epizoda 2: Davne verujem 97me godine, tek sam usao u prvi tim Crvene Zvezde, i igrali smo neku doduse nebitnu utakmicu u 6pm u hali Pionir. U tom periodu sam bio do te mere opsednut video igrama da cesto nisam po celu noc spavao igrajuci ... Jedna od tih igara je bila NBA Live 97... i tako drugar i ja igramo, ja totalno zaboravim da igram utakmicu, ulazi otac u sobu i u 5.33pm kaze, 'jeli bre, jel tebi utakmica u 6'? Ja munjevito jurcam u svoj prvi auto (stara poluraspala Ford Fiesta, frizirana na 55 konja) i jurim kao manijak do hale....pretposlednji semafor prolazim na debelo crveno i pravim ozbiljan sudar, udaram u auto koji se okrece 2 puta oko svoje ose i udara o zivu ogradu...srecom bez povredjenih a vozac udarenog auta me 'pusta' da otrcim na utakmicu uz obecanje da cu mu platiti stetu posle utakmice...moj auto sam ostavio na sred ulice koji je posle odneo pauk....od udarca, shoka i stresa, domali prst na desnoj (suterskoj ruci) mi se oduzeo i ne mogu da ga pomerim!! Stizem na pocetak utakmice, trener ne da nece da prica sa mnom, nece ni da me pogleda...ja sedam kao pokisao na klupu, saigraci me gledaju kao da nisam normalan, a ja da ima neka rupa u parketu bih najradije propao tu zauvek...Sto je najgore, molim Boga da me ne ubaci u igru jer mi je blokiran prst na ruci, ne mogu ni da driblam...kakvu sam agoniju u glavi prezivljavao...'znaci sad moram da promenim ruku i da sutiram levom, ok, posle godinu dana dovescu je na nivo desne, a sutra na treningu cu 'kao' da se pozalim na prst...jezivo!!! Krece drugo poluvreme, trener me ubacuje u igru...ja ulazim a toliko sam izgubljen, u shoku i stresu da nemam pojma ni protiv koga igram ni koga cuvam, bez glave skroz....Dal' mi se univerzum osmehnuo ili sam imao srece ili stagod, ali meni se prstic malo otkocio i ja odigram maestralno (valjda od shoka), dam 20p za poluvreme i odigram super odbranu...Trener me nije ni pogledao i dalje, ali sutra na treningu kao malo me iskritikovao pred svima, ja priznao sta se desilo i sve bude ok....Naravoucenije....Skoro sta god da napravis ako dobro igras, oprosteno ti je :) #anegdoteizkarijere #kosarka #pionir #basketball #kkcvz #crvenazvezda #rakac8

A post shared by Igor Rakocevic #8 (@igorrakocevic8) on Apr 30, 2018 at 10:14am PDT

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Tuesday, 01.05.2018
21:35

Au tebra...sav sam se naježio...Jel ovo strašno ili smešno?

avatar
mosala1983
Tuesday, 01.05.2018
19:04

Мало ловачки прича није на одмет. Није први април али је први мај. Био си добар кошаркаш Игоре.

avatar
bagra
Tuesday, 01.05.2018
18:56
avatar
neme
Tuesday, 01.05.2018
18:18

Ni vece gurke ni prosecnijeg igraca mada konkurencija je bila najjaca moguca danas bi bio superstar ali onda Stojakovic Bodiroga Cica ma on i Jaric Tomasevic slepali se uz zveri.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 02.05.2018
00:45

Jarica drzali uNBA jer je pricao dobre viceve.

avatar
neme
Wednesday, 02.05.2018
17:39

Smejurija od igraca onaj trejd Kasel-Jaric mi je bio vrh igrac za pozera.

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 01.05.2018
18:15

Pa mogao si da kazes imao sam udes i da se izvuces iz svega.