"Rafalna paljba" u Bruklinu, Nurkić srušio Netse

Autor: Nikola Miloradović
petak 24.11.2017.
20:25
Izvor: Sportske.net

Trejl Blejzersi upisali 11 trijumf ove sezone, sjajna partija Bosanca.

Beta/AP Photo/Craig Mitchelldyer
Beta/AP Photo/Craig Mitchelldyer

Povezane vesti

Četa Terija Stotsa slavila je na gostovanju Bruklin Netsima rezultatom 125-127.

Sjajan meč smo videli u "Berklejs centru", oba tima karakteriše brza igra, kao i raznovrsnost i atraktivnost u ofanzivi.

Domaći sastav je bio bolji rival u prvih 12 minuta, dobili su taj period igre sa 10 razlike, ali su se gosti vratili u drugoj deonici, koju su dobili sa 28-21, te se na odmor otišlo sa tri poena viška u korist Bruklina.

Raspucale su se obe ekipe u nastavku, ali je ponovo nešto bolja bila gostujuća ekipa, te se u poslednjih 12 minuta ušlo sa svega pola koša prednosti za domaći sastav.

Uspevali su košarkaši Bruklina da održe prednost većim delom poslednje deonice, ali je Portland zaigrao jako dobro na samom kraju, pa su došli do preokreta.

Nurkić je ukrao jednu loptu ispod koša Netsa da bi potom pogodio uz faul, realizovao je i dodatno bacanje, te je na 20ak sekundi do kraja doneo tri poena viška Trejl Blejzersima.

Dinvidi potom pogađa za dva na drugoj strani, usledila je sumnjiva odluka sudija u korist gostiju, da bi potom Mekalum dobio dva penala, ali je bek Portlanda bio polovičan.

Ipak, Dinvidi potom maši trojku, Nurkić dolazi do defanzivnog skoka, domaći košarkaši ga na dve sekunde do kraja šalju na liniju penala. Promašio je Bosanac oba bacanja, ali Bruklin nije uspeo da upiše poene u za preostale dve sekunde, te su gosti upisali trijumf.

Holis Džeferson Bruklin Portland

Sjajna partija Dejmijana Lilarda u pobedničkom sastavu, 34 poena i devet asistencija, pratili su ga fantastični Nurkić sa 29 poena i 15 skokova, kao i Si Džej Mekolum sa 26 poena i pet asistencija. Dvocifren sa 13 poena i Evan Tarner.

U poraženom sastavu dobra raspodela poena, prednjačio je Dinvidi sa 23 poena, 17 je dodao Holis-Džeferson, 14 LeVert, 13 Džo Heris, 12 Alan Kreb, do su po 10 dodali Buker, Kerol i Tajler Zeler.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke