Raduljica poručuje, samo mirno, idemo dalje!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 04.09.2019.
17:03
Izvor: Sportske.net

Odigrao je naš kapiten danas veoma važnu ulogu.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Selekcija Srbije slavila je u poslednjem meču prve faze Svetskog prvenstva u Kini, naši reprezentativci bili su bolji od Italije sa 92:77.

Dugo su se "Azuri" držali, imali su jedan veliki nalet u trećem kvartalu, ali smo uspeli da ga odbijemo, ponajviše zahvaljujući Miroslavu Raduljici.

Kapiten reprezentacije Srbije je iznudio nekoliko faulova, izludeo je jednom prilikom i Danila Galinarija, a penale je izvodio gotovo perfektno, 10/11.

"Bila nam je potrebna mirnoća u tim momentima. Bili smo prilično nervozni od početka, videlo se to. Iako smo vodili 10 razlike, nikako nismo uspevali da ih slomimo. Imali smo neki bezvezni osećaj, ne kao da gubimo, već kao da je egal, što se ispostavilo tačnim kada su nam prišli na dva poena zaostatka. Sreća je što smo prepoznali momenat kada moramo da budemo mirniji, da spustimo loptu dole, gde oni nemaju šta da traže protiv naše veličine i znanja", izjavio je Raduljica, prenosi "Mozzart Sport".

Ističe kapiten Srbije da je našim momcima trebala jedna ovakva utakmica, u kojoj Italijani često nisu birali sredstva da izađu na kraju sa našim igračima, pre svega centrima.

"Oni su pravili faulove, a mi smo pogađali. Ja sam imao tu sreću da sam ušao u igru, da su mene faulirali, a moje je bilo samo da ubacim. To se i desilo, pa smo priveli utakmicu kraju. Trebala nam je ovakva utakmica, malo jača, sa malo više taktike sa protivničke strane. Mislim da će nam koristiti za dalje takmičenje", dodao je Raduljica.

Kako kaže Raduljica, "ko gubi, ima pravo da se ljuti".

"Napravili su nekoliko faulova bezveze, ali oni to rade ceo život. Bili su nemoćni, imaju pravo to da rade, a da sudije rade svoj posao, a mi da budemo mirni, da ubacujemo bacanja i da pobeđujemo i radujemo se. Ko gubi, može da se ljuti. I da bije", pojasnio je kapiten.

Prokomentarisao je i situaciju iz finiša, kada je Jokić žustro odreagovao nakon nekoliko prekršaja koje je nad njim napravio Danijel Heket.

"Moramo da sredimo neke stvari, kao ta reakcija Jokića, koja po meni uopšte nije bila preterana, ali ne sme da se to dešava u ovakvom sistemu takmičenja, jer mogu da te udalje sa terena, a mnogo značiš ekipi. Moraš da budeš pametniji. I bićemo iznad toga. Ima još grešaka, koje moramo da svedemo na minimum, vidimo da imamo još dosta prostora za napredak", zaključio je Miroslav Raduljica.

Srbija sa tri pobede ide u drugu fazu, gde će se u grupi naći sa Španijom, Portorikom i Italijom, protiv potonjih su već tri puta slavili u poslednjih mesec dana i prema pravilima turnira neće ponovo odmerati snage sa "Azurima".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke