Radonjić: "Žalgiris je priprema za najteži deo sezone"

Autor: Beta Beta
sreda 04.02.2015.
13:38
Izvor: Beta

Strateg vicešampiona Srbije izneo je svoja očekivanja pred utakmicu 6. kola TOP 16 faze Evrolige sa Žalgirisom i ocenio da će njegova ekipa kroz duele kakav je sutrašnji pokušati da se pripremi za ono što je čeka u završnici sezone.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je danas da će njegova ekipa pokušati dobrom odbranom da dođe do pozitivnog rezultata u duelu sa Žalgirisom i da mečeve u Evroligi koristi kao pripremu za sve što je očekuje u nastavku sezone.

"Imamo veliku želju da odigramo dobru utakmicu, savladamo veliki klub i dođemo do pobede koja bi nam mnogo značila. Pokušaćemo čvrstom i dobrom odbranom i strpljivim napadom da dođemo do rezultata", rekao je Radonjić.

Zvezda će u četvrtak od 20.45 u beogradskoj "KombankAreni" igrati protiv Žalgirisa, utakmicu šestog kola Grupe "E" u TOP 16 fazi Evrolige. Srpski i litvanski klub posle pet utakmica imaju po pobedu i četiri poraza.

"Žalgiris je dobro odigrao prvu fazu, a u drugoj savladao Albu kod kuće, kao i mi. Kvalitetni su, imaju iskustvo i potencijal, igraju kolektivno što je za njih prepoznatljivo i dominantni su u zemlji gde je košarka na prvom mestu", kazao je Radonjić.

"Kroz ovakve utakmice se dižemo da bismo bili spremni za ono što nas očekuje, a čeka nas najvažniji deo sezone i spremamo se za to", dodao je on.

Trener Zvezde će imati na raspolaganju Branka Lazića koji je propustio prošli meč u Jadranskoj ligi zbog povrede, dok je neizvestan nastup Stefana Jovića.

"Lazić će biti u timu, a realno je da Jović neće nastupiti i nadam se da će što pre da se oporavi", naveo je on.

Upitan da li će zbog toga Nikola Rebić dobiti veću minutažu, Radonjić je odgovorio da će se "truditi da iskoristi sve potencijale svog tima".

"Nema razloga za preveliku zabrinutost, ali znamo protiv koga igramo i svaki igrač nam je preko potreban", rekao je Radonjić.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke