Radonjić zadovoljan, Repeša sprema hitnu reakciju, jer "više nije bolje"!

Autor: Nikola Miloradović
petak 01.03.2019.
23:21
Izvor: Sportske.net

Nakon utakmice u "Morači" za medije su govorili treneri Budućnosti i minhenskog Bajerna.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti


Budućnost je uspela da pruži dobar otpor u prvih 20 minuta, ali su znatno motivisaniji gosti iz Nemačke došli do osetnije prednosti u nastavku, na kraju i do ubedljive pobede.

Dejan Radonjić, koji je svojevremeno predvodio ekipu Budućnosti sa klupe, vratio se u "Moraču", iz koje ide pun lepih emocija i utisaka.

Istakao je i da je zadovoljan igrom svoje ekipe, a ističe i da Bajern već sada može biti zadovoljan učinjenim u Evroligi ove sezone.

Bavarci imaju skor 12-12, nalaze se na devetom mestu na tabeli i do kraja će voditi veliku borbu za plej-of.

"Početak meča bio je vrlo dobar i vrlo važan za nas. Igrali smo agresivno i dobro. U drugoj četvrtini sve je bilo drugačije, Budućnost Voli je odbranom promijenila meč.

Na poluvremenu smo razgovarali, shvatili da ne smijemo igrati kao u drugoj dionici. Zato je start treće četvrtine bio vrlo bitan za nas, dočekali smo ofanzivne skoke, poene iz grešaka Budućnost Volija, tranziciju i kontre.

Ofanzivno bilo je baš onako kako sam želio, igrali smo pametno, čitali situacije. Pogodili smo važne teške šuteve, to je bilo vrlo važno, za kontrolu na terenu
", izjavio je Radonjić.

Dejan Radonjic

Nakon toga se ljudima iz Budućnosti zahvalio na toploj dobrodošlici.

"Zahvaljujem svima na sjajnom dočeku u dvorani i na svakom koraku u Podgorici, od aerodroma kad smo sletjeli do kraja meča. Hvala i Budućnost Voliju na sjajnoj organizaciji i podršci", dodao je crnogorski stručnjak.

Za kraj je prokomentarisao i učinak svoje ekipe u elitnom takmičenju ove sezone.

"Naše želje prije sezone bile su da budemo konkurentni u mečevima Evrolige. Sada se može reći da smo više nego konkurentni, imamo 12 pobjeda šest kola prije kraja. Veoma smo zadovoljni, konkurenti su jaki. Igramo najbolje što možemo, ali izvjesno je već da smo zadovoljni ishodom sezone", zaključio je Dejan Radonjić.

Sa druge strane, trener Budućnosti Jasmin Repeša, jasno, nije imao mnogo razloga za zadovoljstvo.

Istakao je i da je potrebna hitna reakcija, kako bi Budućnost bila spremna za nastavak sezone.

"Šta mogu reći, teško je iskreno kazati nešto pametno onda kad igramo samo deset minuta onako kako treba. Bajern igra najkonstantnije u Evroligi, koncentracijom, intenzitetom, vidjeli ste utakmicu.

Sastanak u svlačionici bio je dug, možda je iskreno trebao biti i duži, s obzirom kako su pojedinci igrali na terenu. Ne govorim o kvalitetu, nego o govoru tijela. Neki kao da se uopšte nijesu pojavili na utakmici. Ako mi neko može objasniti za 22 minuta dvojice igrača skor na terenu ,,minus 24“... Ja to ne mogu shvatiti. Rješenje je hitna reakcija
", rekao je vidno nezadovoljni hrvatski stručnjak.

Čestitao je Bajernu na zasluženoj pobedi.

"Respekt Bajernu kako igra, tu nema dileme, ali bilo je gluposti u našoj igri, izgubljenih lopti. Imali smo pet ili šest puta da igrači ulaze u driblinge i rade teške šuteve, umjesto lakih koji smo mogli imati", dodao je Repeša.

Jasmin Repesa

Za kraj je prokomentarisao i stanje crnogorskog reprezentativca Nikole Ivanovića, koji se oporavlja od povrede, a istakao je i da bi roster mogao da bude skraćen.

"Što se Ivanovića tiče, možda ga vidimo na terenu već protiv Zadra, blizu sam te odluke.

Možda budemo i odstranjivali neke igrače iz rotacije. U životu ne važi pravilo „više je bolje“. Ne želim još o imenima
", zaključio je Jasmin Repeša.

Piše: Marko Tufegdžić

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 02.03.2019
01:18

Citiram “Rjesenje je hitna reakcija”. Jasmin Repesa, strucnjak pre svega. Da ne bih rekao prevara koja ume dobro da se proda. Pravice Buducnost Dzikica od blata.