Radonjić sprema ekipu za narednu sezonu, stiže bek koji je oduševio u Nemačkoj

Autor: Nikola Miloradović
sreda 22.05.2019.
18:19
Izvor: Sportske.net

Bajern nadomak prvog pojačanja za narednu sezonu.

EPA-EFE/David Aguilar
EPA-EFE/David Aguilar

Povezane vesti

Aktuelni šampion je u dominantnom maniru okončao regularni deo sezone u Nemačkoj, Bavarci su predvođeni Dejanom Radonjićem ostvarili skor od 31 pobede i tri poraza.

Za rivala u prvoj rundi plej-ofa dobili su Braunšvajg, vode sa 1:0 u seriji koja se igra na tri pobede.

Sezonu u Evroligi okončali su na 11. mestu sa samo jednom pobedom manje od Žalgirisa i Baskonije, koji su izborili doigravanje.

Cilj je naravno da se odbrani titula u Nemačkoj, Dejan Radonjić je produžio ugovor sa klubom, pa će Bavarce predvoditi i naredne sezone.

Bajern će pokušati da se domogne plej-ofa, koji im je ove takmičarske godine za dlaku izmakao, a već su počeli sa sastavljanjem tima za narednu sezonu.

Kako "Sportando" prenosi, prvi pojačanje ekipe iz Minhena trebalo bi da bude američki košarkaš Ti Džej Brej, koji brani boje Fehte.



Ovaj klub predstavlja najprijatnije iznenađenje tekuće sezone u Nemačkoj, regularni deo sezone završili su na četvrtom mestu i trenutno vode sa 1:0 u prvoj rundi plej-ofa protiv Bamberga.

Brej je najzaslužniji za sjajnu sezonu Fehte, bio je drugi u izboru za najkorisnijeg igrača lige iza Vila Kamingsa, prosečno je beležio 14,8 poena uz 7,7 asistencia, 3,2 skoka i 1,2 ukradene lopte po meču.

Za njega su interesovanje pokazali i Žalgiris i Makabi, ali je Bajern bio najbrži i kako stoje stvari uspeće da ga zadrže u Nemačkoj.

Njemu će mesto u timu ustupiti Brejdon Hobs, koji će napustiti Bajern po završetku sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke