Radonjić: "Pravno nisam trener Crvene zvezde"

 • Autor: Aleksandar Obrenović

 • 16. jun 2017.

 • 22:28

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Dejan Radonjić je na konferenciji za novinare pričao i o svom statusu, ali je uprkos teškoj situaciji naglasio da se oseća fantastično.

Radonjić:
Foto: Beta/BranislavBožić/Ds
Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić otkrio je posle osvajanja trećeg trofeja u sezoni da je klub u velikim finansijskim problemima, i najavio je da je nemoguće da on i igrači ostanu u takvim uslovima. Trofejni trener otkrio je da je do sada primio dve plate, a da nisu svi igrači dobili četiri.

"Meni večeras ističe ugovor i sa te pravne strane nisam trener Crvene zvezde. Pričali smo ja i Nebojša o tome pre nekog vremena, ali mislim da razgovori o tome u ovim okolnostima nisu realni. Potrebno je mnogo toga da se uradi da bi Zvezda mogla da ide dalje napred, jer se izgradilo mnogo toga svih ovih godina i ja se nadam da će se nastaviti u tom pravcu. U ovim okolnostima nije realno da se pregovara o ostanku igrača, ali okolnosti su takve. Za naše igrače bi se raspitivali timovi svakako. Mi nismo konkurenti u određenim elementima čak i kad je sve kako treba, a ne ovako", rekao je Radonjić novinarima posle poslednje utakmice u sezoni.

Zvezda je večeras osvojila treću uzastopnu titulu u Srbiji, a ranije je osvojila i kup i ABA ligu. Umesto slavlja, trener je rekao da mu je obaveza da govori o lošoj finansijskoj situaciji u klubu.

"Neko vreme je već potrošeno i treba da se vidi u kom pravcu će sve da ide. Rekao sam da se nadam da će da ide u dobrom pravcu, a ne da znam da će tako biti. Što se mene tiče, mislim da sam bio dovoljno jasan. U ovim okolnostima mislim da nije realno da se razgovara. Ne volim da pričam o ovome, ali imam obavezu da to uradim, jer ovaj rezultat dobija na značaju više nego što izgleda. Teško mi je, sigurno da nisu prijatne ove situacije", rekao je Radonjić.

Novinari su pitali trenera kolika su konkretno dugovanja i on je konkretno odgovorio: "Nisam siguran da su svi igrači primili četiri plate, a ja sam dobio informacije večeras da bih mogao da dobijem deo treće plate".

Trener je, međutim, naglasio da se ipak oseća sjajno posle ovakve sezone.

"Mora da bude jasno da se osećam fantastično i ako ste pomislili da je drugačije, onda ste pogrešili. Ova sezona je bila toliko dobra da ima previše momenata da bih neki posebno izdvajao. Bilo je mnogo velikih stvari tokom sezone da ne bih izdvajao neku posebno. Svakako da su trofeji nešto što je posebnost, ali mislim da je bilo trofejnih utakmica ove sezone u Evroligi", rekao je Radonjić.

Zvezda je večeras pobedila FMP sa 87:57 i tako slavila sa 3:0 u seriji.

"Uradili smo ono što smo rekli na početku Super lige. Kroz ligu smo išli razmišljajući da dobro izgledamo u završnici i mislim da smo to pokazali u svim mečevima u plej-ofu. U sezoni koja je trajala 259 dana, u kojoj smo odigrali 84 utakmice, od kojih smo izgubili 17. Samo smo tri izgubili u takmičenjima u regionu, dva u ABA i jedan u Super ligi. Hvala svima u klubu, svi su zajedno dali veliki doprinos da bismo došli do veliih rezultata", rekao je Radonjić.

On je kazao da je znao šta čeka ekipu u smislu rasporeda, ali da je tim ipak morao da se prilagođava novom sistemu igre, odnosno da je odigrao tri kompletne lige.

"Bilo je naporno i trebalo je da budemo spremni da sve to izdržimo i to ne samo fizički jer smo se trošili i u ostalim momentima. Bez obzira na sve, pokazali smo u svakoj situaciji da smo tim. Niko tokom čitave sezone nije mogao da primeti da postoji problematika koja je prisutna. Nije meni kao treneru bilo lako da radim u takvoj situaciji, da sam morao da se dosta potrošim oko tih momenata. Uspeli smo u svim tim situacijama da pokažemo snažan karakter i lojalnost i ponosno smo nosili dres Crvene zvezde u svakom trenutku, bez obzira na sve. Došli smo do kraja i možemo da pričamo o jednoj fantastičnoj sezoni", rekao je Radonjić.

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari