Radonjić o dolasku u Zvezdu - Čovićev sudbonosni poziv u ponoć...

Autor: Darko Mitrović
utorak 05.01.2016.
21:49
Izvor: Sportske.net, danas.rs

I pored svih kritika kojima je konstantno izložen, Dejan Radonjić se danas može pohvaliti velikim uspesima sa Zvezdom, triplom krunom u prošloj sezoni i dva uzastopna plasmana u Top 16 Evrolige.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Na odličnom je putu da u tom stilu i nastavi i da sa Zvezdom ispiše najslavnije stranice u njenoj istoriji.

Nepune tri godine posle dolaska na klupu crveno-belih, Dejan Radonjić se u intervjuu za ''Danas'' osvrnuo i na taj period, otkrivši pritom i kako je došlo do kontakta sa čelnicima Zvezde u aprilu 2013. godine, kada je nasledio Vladu Vukoičića.

''Sećam se, imali smo u crnogorskom prvenstvu u subotu uveče utakmicu, znao sam tada da ću na kraju sezone da odem iz Budućnosti (to je bila moja odluka)...

Godinu dana pre toga sam pregovarao sa Zvezdom ali sam ipak ostao u Budućnosti, imao sam dogovor sa ljudima iz kluba i smatrao sam da data reč ne može da se prekrši.

U nedelju je Zvezda imala meč sa Megom u Kruševcu, odgledao sam utakmicu sa bratom od strica - Mega je dobila - otišla kući, legao da spavam i negde oko dvanaest uveče zazvonio mi je telefon, krenule su priče, mislim da je bilo čak i posle dvanaest, razgovarao sam sa Nebojšom Čovićem i jako brzo doneo odluku da preuzmem Zvezdu.

Trebalo je samo da se napravi dogovor sa Budućnošću, s obzirom da sam rođeni Podgoričanin i toliko godina sam igrao u tom klubu, znam sve ljude odlično...

U utorak ujutru sam sa aerodroma otišao na sastanak sa upravom kluba, pa na trening, konferenciju, pripremu za Metalac i na kraju smo izgubili od ekipe iz Valjeva. Očekivalo me je nakon toga samo par dana za pripremu istorijskog meča polufinala fajnal-fora za plasman u Evroligu'',
objašnjava Radonjić u ovom intervjuu.

Podsetimo, Zvezda je u tom dramatičnom polufinalu savladala kragujevački Radnički u Laktašima, izborila finale ABA lige, ali tada je Partizan osvojio šampionski prsten.

Od tada, Zvezda je nastavila da napreduje, a kulminacija je bila prošle sezone kada su osvojena sva tri trofeja uz plasman u Top 16 Evrolige.

Svi u klubu sada žele da pre svega odbrane trofeje, a možda naprave i korak više u odnosu na prošlu sezonu.

Kompletan intervju sa Radonjićem možete da pročitate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke