Radonjić: "Možemo do iznenađenja protiv Efesa"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 23.11.2016.
10:18
Izvor: Sportske.net, Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde mt:s Dejan Radonjić izrazio je danas nadu da će njegova ekipa uspeti da prevaziđe sve probleme s kojima se susreće i da će na gostovanju protiv Anadolu Efesa u Evroligi uspeti da ostvari pobedu.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Ekspedicija košarkaškog kluba Crvena zvezda mt:s otputovala je u sredu ujutru za Istanbul na utakmicu 9. kola sa Anadolu Efesom koja je na programu u četvrtak od 18 časova.

"Za iznenađenje tamo je potrebno da igramo jako dobro. Očekuje nas tim koji igra kvalitetno, trener je nov, napravili su dosta izmena u timu, svesni smo šta nas čeka, i još putujemo bez Luke Mitrovića" počeo je priču trener Dejan Radonjić.

Crveno-beli odlaze na megdan Anadolu Efesu bez povređenog Luke Mitrovića koji je istegao mišić na nozi ali neće morati na dužu pauzu.

"Ono što je dobro u ovoj situaciji je da Luka nije teže povređen, ali odsustvo svakog igrača u ovakvom rtimu utakmica za nas je težak udarac, što znači da ćemo morati da damo više od maksimuma da dođemo do iznenađenja", rekao je Radonjić.

Ekipa Dejana Radonjića odigrala je u prvih osam kola dva meča protiv turskih predstavnika i za sada ima polovičan skor. Evroligaška sezona je otvorena porazom od Darušafake, ali je zatim u gostima savladan Galatasaraj.

"Efes je ekipa koja ima veliki kvalitet i koja od nas zahteva da budemo dobri u oba prvaca kako bi im parirali. Sva četiri tima iz Turske su izuzetno jaka, sa ogromnim ulaganjima i sa visokim ambicijama. Ambijent koji nas očekuje tamo znamo da nam daje prostora da se osećamo dobro, ali je na terenu puno kvaliteta", dodao je Radonjić.

Zvezda posle osam utakmica ima polovičan učinak u Evroligi - po četiri pobede i poraza, dok Efes ima tri trijumfa i pet poraza.

"Efes ima mnogo iskusnih igrača, ali i dosta mladih talentovanih. Atletiski izuzetna ekipa, igraju snažno, imaju mogućnost da koriste taj kvalitet na različite načine, i mi moramo da odgovorimo tome na terenu. Ipak, ovo je samo jedna utakmica, tek deveto kolo", dodao je on.

Utakmica devetog kola Evrolige izmedju Efesa i Crvene zvezde mt:s igraće se sutra od 18.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke