Radonjić: "Moraću da nađem neku posebnu reč ako iznesemo i ovo"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 02.02.2017.
14:40
Izvor: Sportske.net, Beta

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić kazao je da će morati da pronađe neku reč koju do sada nije koristio ukoliko njegov tim i pored svih problema uspe na pravi način da iznese predstojeći duel sa Anadolu Efesom.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener košarkaša Crvene zvezde mt:s Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa zbog zdravstvenih problema ne dočekuje utakmicu protiv Efesa u Evroligi u najboljoj situaciji, ali da nije pod pritiskom i da će dati sve od sebe da ostvari dobar rezultat.

"Odigrali smo 20 utakmica u Evroligi i svaka je bila teška. Čeka nas Efes, a posle toga imamo još 10 utakmica u Evroligi. Nismo u sjajnoj poziciji, nismo u sjajnom momentu, ali izaći ćemo sa svim raspoloživim snagama da damo sve od sebe, a videćemo za koliko će nam to biti dovoljno", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Košarkaši Zvezde igraju sutra protiv Efesa u hali "Aleksandar Nikolić" utakmicu 21. kola Evrolige.

"U prvoj utakmici Efes nas je apsolutno nadigrao, dali su nam 100 poena i jedino u tom meču nismo bili konkurentni. Oni su veoma kvalitetni, imaju iskusan tim, dobro šutiraju sa svih pozicija. Ove sezone smo mnogo puta igrali dobro u odbrani, ali ovoga puta moramo da budemo još bolji kako bismo pobedili. Efes je ekipa koja je u poslednjih nekoliko utakmica odigrala kvalitetnije na gostovanjima. Svesni smo toga i moramo da pokušamo da njihov individualni kvalitet svedemo na minimum", naveo je on.

Radonjić ima problema sa povređenim igračima, a posle večerašnjeg treninga će znati na koga će moći da računa za sutrašnji duel.

"Više smo u procesu rehabilitacije nego u trenažnom procesu. (Nemanja) Dangubić od subote kreće sa trčanjem, (Ognjen) Kuzmić ima nezgodnu povredu, ali juče je trenirao, dok (Stefan) Jović nije trenirao od Panatinaikosa. Nezahvalno je prognozirati. Do sada smo uspeli da iznesemo izostanak Dangubića, ali da se još neko povredi, to bi bilo previše i za neke druge evroligaške ekipe. Izdržavamo ali nije lako. Ako to iznesemo protiv Efesa moram naći neku posebnu reč za to, koja do sada nije upotrebljena", rekao je on.

Zvezda ima 12 pobeda i osam poraza i ako pobedi Efes imala bi četiri pobede više u odnosu na devetoplasiranu ekipu i velike šanse da ode u drugu fazu.

"Za ovih 20 utakmica svaka je bila važna. Bilo je velikih optimista koji su mislili da ćemo imati tri, četiri pobede. Ako se spolja vrši pritisak, to nas ne opterećuje. Dobro radimo, žao mi je što nismo potpuno spremni, ali daćemo sve od sebe. Mnogo toga ima da se dogodi do kraja, treba biti strpljiv. Mi smo apsolutno čvrsto na zemlji i to jasno pokazujemo svakog dana", naveo je on.

Upitan koliko je teško ekipi da stoji čvrsto na zemlji, Radonjić je odgovorio: "Treniramo svaki dan".

"Pobeda donosi jedno stanje, a poraz neko drugo, treće. Analiziraćemo, ako izgubimo to je zato što smo imali loš dan ili što smo loše odigrali, a protivnik je bio bolji. Prošli smo sve to", naveo je on.

Upitan da prokomentariše to što je Kuzmić proglašen za igrača januara u Evroligi, Radonjić je rekao da ga to raduje, da se vidi napredak u njegovoj igri, ali i da nije jedini koji je napredovao u timu.

Ulaznice za utakmicu Zvezde i Efesa su rasprodate.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Friday, 03.02.2017
15:27

Uzmi recnik jer knjigu u zivotu nisi procitao...tri recenice u krug na svakoj konfrenciji pa ga vise i ne pitaju.Sam ih kaze i razlaz.

avatar
Гроф Доктор фудбала
Thursday, 02.02.2017
22:41

Напред Радоња напред Звездо напред Институцијо сутра је велика битка која се добити мора.

avatar
12Thierry14Henry
Thursday, 02.02.2017
22:26

Kuzmara igra 100%,ali Jovic je pod znakom pitanja i to je velili problem.nBilo bi lepo da sutra stisne zube,jer je ovo veoma bitan mec za dalji tok takmicenja ako zelimo da uradimo nesto.Neka odmara mec protiv partizan(tu je Djenka-ubica grobara) i csk(tu sta uradimo-uradimo).

avatar
kowalski11070
Thursday, 02.02.2017
19:56

Računajte na nas!

avatar
Aleksej Alex Toskovic
Thursday, 02.02.2017
16:46
avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Thursday, 02.02.2017
16:00
avatar
nikola nikola1
Thursday, 02.02.2017
15:58

A tako su se neki nadali mislili su da cemo u evroligi bit ostalim ekipama samo trening a sad pricaju da je ovo nikad slabija evroliga.