Radonjić: "Evroliga je velika stvar ali želimo trofej"

Autor: Beta Beta
petak 24.04.2015.
17:16
Izvor: Beta

Najavljujući prvi meč finalne serije plej-ofa Jadranske lige trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je da nakon overe plasmana u Evroligu njegova ekipa želi da kruniše uspeh osvajanjem trofeja.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić rekao je u petak da njegove košarkaše čeka velika borba s Cedevitom za trofej u Jadranskoj ligi.

"Polufinale nije bilo samo borba za finale, već je ono dobilo na značaju i težini zbog plasmana u Evroligu. Time smo uradili veliku stvar za klub, ali želimo trofej i čeka nas velika borba protiv odličnog protivnika", rekao je Radonjić.

Zvezda će u subotu početi finalnu seriju plej-ofa regionalnog takmičenja, u kojoj će se sastati sa ekipom Cedevite.

"Igrali smo polufinale protiv Partizana i jako dobro se zna koliko to iziskuje napora. Svesni velikog rezultata, misli su mogle da odu u drugom pravcu, ali smo se odmah vratili na cilj od prvog dana, a to je da osvojimo trofej", kazao je Radonjić.

Crveno-beli su u sezoni na izmaku dva puta ukrstili koplja sa Cedevitom i oba puta su bili bolji od zagrebačkog kluba. U okviru 9. kola Zvezda je u Zagrebu slavila rezultatom 87:88, dok je u Beogradu bilo 78:63 za crveno-bele.

"Svesni smo kvaliteta Cedevite, velikog iskustva. To je ekipa sa velikim potencijalom, ima igrače koji su igrali za najveće evropske klubove", rekao je trener crveno-belih.

Radonjić je rekao da su svi njegovi igrači zdravi i spremni za finale.

Kapiten Zvezde Luka Mitrović rekao je da su "ekipe ulaskom u finale napravile veliki uspeh i skinule veliki pritisak sa sebe, što naravno ne znači da će se bilo ko zadovoljiti samo s tim".

Prema njegovim rečima, duel Zvezde i Cedevite biće "pravi evroligaški".

"Odlučivaće nijanse. Nadam se da ćemo iskoristiti prednost domaćeg terena, stoga bih pozvao navijače da dođu u što većem broju i pomognu nam", kazao je Mitrović.

Prva utakmica finalne serije igra se u subotu od 21.00 u hali "Pionir". Drugi meč je na programu 24 časa kasnije u istoj dvorani.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke