Radonjić dobija veliko pojačanje, u Minhen stiže zamena za Mačvana sa velikim NBA iskustvom!

Autor: Nikola Miloradović
utorak 18.09.2018.
17:26
Izvor: Sportske.net

Krilni centar pristao je na uslove prvaka Nemačke.

Epa/Valda Kalnina
Epa/Valda Kalnina

Povezane vesti

Minhenski Bajern će konačno zaigrati Evroligu, Dejan Radonjić je pred plej-of minule sezone preuzeo Bavarce od Aleksandra Đorđevića i odveo ih do titule, koja im je obezbedila elitno takmičenje.

Ovog leta su ekipu napustili bitni igrači poput Džereda Kaningema i Redžija Redinga, Cirbes se vratio u Zvezdu, a ekipu su napustili i Enton Gavel, kao i mladi Karim Jalov i Amar Gegić, koji je u Partizanu.

Ugovore su pored trenera Radonjića produžili i Danilo Bartel, Aleks King i što je najvažnije sjajni centar Devin Buker.

Stigla su i kvalitetna pojačanja, najveće je definitivno Peteri Koponen, koji je stigao iz Barselone, novi igrači Bajerna su i Leon Radošević i Maodo Lo, koji su stigli iz Bamberga, kao i Robin Amaize, koji je minule sezone igrao za Bajrojt.

Ipak, peh je zadesio bivšeg trenera Zvezde, kada je povredu obnovio reprezentativac Srbije Milan Mačvan, te je uprava morala da mu pronađe zamenu.

Ona je sada i pronađena, kako prenosi italijanski "Sportando", na uslove Bavaraca pristao je bivši košarkaš Minesote, Sakramenta, Njujork Niksa, Majamija, Klivlenda i LA Lejkersa, 27-godišnji Derik Vilijams.

Knicks Wizards Basketball

Ovaj košarkaš je pikovan kao drugi pik na draftu 2011. godine od strane Timbervulvsa, oduvek su ga krasile sjajne fizičke predispozicije, ali nikada nije ispunio svoj potencijal

Igrao je minule sezone i u Kini, za "Zlatne lavove" iz Tjanđina, da bi takmičarsku godinu završio u dresu Los Anđeles Lejkersa, za koje je upisao svega dva nastupa.

Tokom NBA karijere upisao je čak 428 nastupa, prosečno je beležio 8,9 poena uz četiri skoka po utakmici.

Nema sumnje da će biti veliko pojačanje za Bajern, a uskoro se očekuje i ozvaničenje saradnje.




Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke