Radonjić: ''Da smo pogodili bar jednu trojku...''

Autor: Beta Beta
četvrtak 05.02.2015.
23:39
Izvor: Beta

Posle petog poraza u šest odigranih mečeva u Top 16 fazi Evrolige, trener Zvezde Dejan Radonjić potencirao katastrofalan šut za tri poena.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da je loš šut glavni uzrok večerašnjeg poraza njegovih košarkaša od žalgirisa u Evroligi.

"Uz šut koji smo imali, jako je teško da se savlada kvalitetna ekipa kao što je to Žalgiris. Mogli smo da biramo bolja rešenja, loša nam je bila procena u tranziciji i to nas je dovelo u završnicu gde smo promašili šut za pobedu", rekao je Radonjić novinarima posle utakmice u Beogradu.

Zvezda je u Areni izgubila od Žalgirisa sa 68:70, u utakmici šestog kola Grupe E Top 16 faze Evrolige i tako pretrpela peti poraz.

"Odnos je bio kvalitetan, ali je trebalo da budemo bolji u određenim segmentima. Uz neku pogođenu 'trojku' lakše bi se igralo, bilo bi veće samopouzdanje i rezultat bi možda bio drugačiji", kazao je Radonjić.

Radonjić je čestitao Žalgirisu na pobedi i zahvalio navijačima koji su svih 40 minuta bili uz njegovu ekipu.

On je dodao da njegov tim "zasigurno nije bio pod pritiskom".

"Sa jednom pogođenom 'trojkom' bio bi poen razlike za nas, to bi bez dileme omogućilo pobedu", rekao je Radonjić uz osmeh.

"Samopouzdanje bi bilo veće da smo pogađali, ali da smo rešavali neke druge situacije kako je trebalo, možda smo mogli da pobedimo i bez pogođene 'trojke'", rekao je trener crveno-belih.

On je govorio o kapitenu Luki Mitroviću, koji je u poslednje vreme u padu forme.

"Slabije igra nego na početku. Ali, ima 21 godinu i to nije neprirodno. Uz rad, nove utakmice, dizaće formu i biće na nivou na kojem je bio. Izvući će pouke i očekujem da brzo dodje do svog nivoa", rekao je Radonjić i dodao da je zadovoljan igrom Marka Tejića.

Radonjić nije želeo mnogo da govori o suđenju trojice arbitara.

"Iskren da budem, to bih ostavio vama (medijima) da sudite. Nisam neko ko komentariše suđenje. Reagujem tokom utakmice onako kako sam video to sve, ali nakon toga... Imam svoje viđenje i mišljenje, ali ne želim time da se bavim. Dosta je lako, čini mi se, to analizirati", rekao je trener Zvezde.

Trener crveno-belih je naveo da se Nemanja Dangubić povredio tokom utakmice i da će se naknadno znati koliko je to ozbiljno.

Zvezda će u narednom kolu gostovati Panatinaikosu u petak, 13. februara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke