Radonjić: "Četiri pobede nisu dovoljne za TOP 16"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.12.2014.
18:05
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Trener Crvene zvezde Telekom Dejan Radonjić izjavio je da njegovu ekipu čeka teško gostovanje Valensiji u okviru 8. kola grupne faze EL kao i da četiri pobede nisu dovoljne da se crveno-beli plasiraju u TOP 16.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Nakon duela sa gradskim rivalom i desete uzastopne pobede u ABA ligi, košarkaše Crvene zvezde Telekom u petak očekuje nastavak borbe za plasman u TOP 16 fazu Evrolige.

Sa skorom od 4 pobede i 3 poraza nakon sedam odigranih utakmica crveno-beli se nalaze na drugoj poziciji u grupi "D" ali je trener Dejan Radonjić podsetio da takav učinak nije garant za nastavak takmičenja.

"Prošle godine smo sa četiri pobede otišli u Evrokup, tako da je jasno da ovaj broj trijumfa koji sada imamo nije dovoljan. Ima tu raznih kalkulacija, ali iz ove perspektive, generalno, četiri pobede nam ne garantuju prolaz dalje" rekao je Radonjić.

Prva od tri preostale utakmice na kojima će crveno-beli pokušati da se domognu petog trijumfa igra se u Valensiji, protiv ekipe koja se i dalje nalazi u trci za plasman u TOP 16 fazu.

"Valensija je na samom početku takmičenja istakla kandidaturu za prva četiri mesta u grupi. Pokazala je želju da ispuni te ambicije. Imali su jednu izuzetno kvalitetnu predstavu protiv Olimpijakosa gde su imali šut za pobedu, savladali su i Galatasaraj i tako nagovestili da će biti jako konkurentni u odnosu na onaj prvi meč u Areni" istakao je Radonjić.

Crvena zvezda Telekom savladala je Valensiju u prvoj utakmici igranoj u "KombankAreni" rezultatom 76:63 ali je rival od 30. oktobra znatno popravio formu.

"Sigurno su jako kvalitetni. Dubljević je njihov najbolji igrač. On je posle duže pauze pred naš meč izašao na parket i tada je bio dobar, a sada je već u mnogo boljoj formi. Dodatno se promenila situacija u timu dovođenjem Nedovića koji je jedan perfektan igrač i momak. Na svom parketu definitivno su jako dobri i u trenutku kada ulazimo u završnicu grupnog takmičenja svaki duel je jako bitan" rezonuje Radonjić.

Prešavši sa uopštenog sagledavanja situacije u grupi i rivala Radonjić je potom podrobnije objasnio šta crveno-bele očekuje na gostovanju u Valensiji.

"Kvalitet koji poseduju u spoljnoj i unutrašnjoj liniji moramo da pokušamo da stavimo u našu korist. Sigurno da imaju veće iskustvo nego mi i znaju dobro da iskoriste prednost domaćeg terena. Smatram da odsustvo nekih njihovih igrača, na primer Liščuka, u ovom trenutku i nije neki nedostatak jer pored njega imaju Lončara i Dubljevića koji takođe može da odigra na poziciji 'petice'" rekao je Radonjić i dodao,

"Imaju i mogućnost da sa Nedovićem naprave puno toga dobrog, posebno u fazi napada. Na njihovu čvrstinu moramo odgovoriti čvrstinom, koncentracija mora da bude na najvišem nivou i predstoji nam 40 minuta velike borbe. Nadam se da će to biti dovoljno da na kraju budemo zadovoljni" zaključio je trener Crvene zvezde Telekom.

Što se tiče zdravstvenog biltena u ekipi, na raspolaganju će biti svi osim Stefana Jovića a trener Radonjić je na kraju konferencije za medije uz osmeh prokomentarisao konstataciju novinara da Zvezda pod njegovim vođstvom ne zna za poraz od španskih klubova.

"Iskreno, da me niste podsetili, ja se ne bih ni setio tog podatka. Međutim, znamo protiv kakve ekipe idemo da igramo. Valensija poseduje puno kvaliteta i iskustva i na  taj način pristupamo pripremi utakmice svi u timu" završio je crnogorski stručnjak.

Utakmica 8. kola grupe "D" između Valensije i Crvene zvezde Telekom igra se u petak od 21 čas.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Delije Crna Gora
Wednesday, 03.12.2014
19:31

Ako tako razmišljaš, Dejane, izgubićemo 10 razlike. Ako je to samo prepuštanje uloge favorita, smanjivanje pritiska kod igrača, onda ok, ali ako je ovo tvoje mišljenje... Ja mislim da imamo velikih šansi, imamo dobre odbrambene igrače (Lazić, Blažič, Dangubić, Kalinić i Dženkins) koji mogu čuvati Nedovića i Lučića. Mislim da će nam najviše muka zadati Dubljević, brži je od Bobija, šutira za tri... Mislim da će on da nam ubaci 25 poena.
NAPRED ZVEZDA

avatar
Sad il\' nikad!
Thursday, 04.12.2014
00:28

Mora Mitrovic preuzeti dubljevica koji izlazi iz reketa a Bobi da ne izlazi iz reketa bas zbog svoje ''brzine''

avatar
Delije Crna Gora
Thursday, 04.12.2014
15:04

Ali će onda neko brži ostati na Bobija, to može da uspije vrlo dobro, a možemo da se uništimo takvim potezom... Vidjećemo.