Radnički zove navijače, ''Sportske'' poklanjaju besplatne ulaznice

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 27.11.2017.
18:44
Izvor: Sportske.net, kkkradnicki.com

Još jedan težak izazov očekuje ekipu kragujevačkog Radničkog, u pokušaju da izbori svoju prvu pobedu ove sezone u Košarkaškoj ligi Srbije.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

U prvih osam kola, novajlija u ligi je pretrpeo svih osam poraza, ali napredak u igri u poslednjih par kola daje nadu Kragujevčanima da će se ova loša serija ubrzo okončati.

Možda već sutra od 19:30h u kragujevačkoj hali ''Jezero'', kada će rival Radničkom biti odlična ekipa Spartaka, još jedna iz vrha tabele, koja je u prvih osam kola ostvarila učinak od šest pobeda i dva poraza.

Cena ulaznica je 100 dinara, a prvih troje čitalaca ''Sportskih'' koji se jave na našu e-mail adresu [email protected], dobiće po dve karte za ovu utakmicu.

Najavljujući duel sa Subotičanima, trener Radničkog Bojan Kusmuk je najpre istakao sve bolji utisak koji ostavlja njegov tim, uz žal za boljim rezultatom u prošlom kolu protiv Metalca (91:77).

''Uradili smo ono što smo želeli u odbrani i to materijalizovali u napadu. Iz nekih okolnosti prvo poluvreme nismo osvojili sa 15, već svega dva razlike. Od kada sam ovde to je bilo naše najbolje poluvreme, u oba pravca, i u odbrani, i u napadu.

Opipljivu prednost imali su tek u 39. minutu. 'Bode oči' da smo u svim statističkim kolonama bili dominantniji, osim u penalima - izveli smo 11, spram 31 Metalca, a igrali smo skoro 40 minuta na našim visokim igračima u reketu'',
istakao je Kusmik.

Narednog rivala je pohvalio, ali je i otkrio gde Radnički vidi svoju šansu za prvi trijumf u novoj sezoni.

''Spartak je vrlo interesantna ekipa. U prvom kolu su za pola koša u poslednjoj sekundi pobedili OKK Beograd na strani. To im je dalo krila da pobedničkim mentalitetom nastave takmičenje, uz dobar rad koji su vidi na svakoj utakmici. Nastupaju sa dosta energije, dobro su pripremljeni. I kada su bezizlazne situacije njihova ekipa nađe rešenje i ostvari pobedu.

Lideri su Nikolić i Hristov, ali svako tu radi svoj posao kako treba. Jako su angažovani, svaku grešku kažnjavaju. Najveći broj poena u KLS svaka ekipa postigne ispod koša, bez obzira koliko je šuterska i igra brzo.

Tu vidimo svoju šansu, s tim da mora da se nađe balans između igre spolja i unutra. Moramo i da dajemo penale, a mali smo utakmice na kojima po 12 bacanja nismo realizovali. Promašena bacanja i ziceri koštaju pobede, to nam je iskustvo iz prošle tri utakmice'', izjavio je Kusmuk.

Na kraju, pozvao je navijače da se u što većem broju okupe na tribinama dvorane ''Jezero''.

''Drago mi je da smo protiv Dinamika imali lepu podršku. Dosta prijatelja imam u Kragujevcu još od ranije, znam da ljudi ovde vole sport, vole košarku. Pozivam da nam pomognu i ovaj put. Verujem da ćemo zajedno da pobedimo'', istakao je Kusmuk.

Optimista je i košarkaš Radničkog Ivan Demčešen.

''Iz meča u meč smo sve bolji i bolji, u Valjevu smo igrali dobro veći deo utakmice. Subotičani su vezali dva poraza, sada su u lošijoj seriji. Mlada su, poletna ekipa, imaju par baš dobrih igrača, pre svih Hristova koji je pokretač ekipe. Predvodi ih odličan trener Čanak.

Naši su aduti u reketu - tu smo u prednosti, a i iskusnija smo ekipa. Očekujemo našu vernu publiku u što većem broju da nas podrže u, nadamo se, prvoj ovosezonskoj pobedi'', poručio je Demčešen.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke