Radnički upisao i 10. poraz, ali obratite pažnju na ovog momka - Orlando Kolmen!

Autor: Darko Mitrović
subota 02.12.2017.
12:41
Izvor: Sportske.net, kkkradnicki.com

Seriju teških utakmica sa ekipama uiz samog vrha tabele Kragujevčani sinoć završili teškim porazom u Čačku. Ali, viđena je i jedna svetla tačka u gostujućoj ekipi.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Ono što se najavljivalo u proteklih desetak dana, sinoć se i pokazalo na delu - debitantski nastup novog košarkaša Radničkog Orlanda Kolmena.

Kragujevčani su u meču 10. kola KLS gostovali Borcu u Čačku, doživeli veoma težak poraz (97:64), ali pred ključne utakmice u borbi za opstanak navijači Radničkog videli su i razlog za optimizam.

Naime, 25-godišnji Kolmen je u svom prvom nastupu za Radnički upisao 27 poena (12/23 za dva, 0/3 za tri poena), osam skokova i tri asistencije, bio je najefikasniji akter utakmice i pokazao da će biti veliko pojačanje za ekipu Bojana Kusmuka u nastavku sezone.

Na drugoj strani, Borac su do pobede predvodili Todorović sa 19 i Pešaković sa 17 poena.

''Znali smo da nas očekuje odlična igra Borca jer je to jedna od najboljih ekipa u KLS. Imali su sjajan protok lopte, pravovremene i precizne šutevi za tri poena. Pored ostalog, to je doveli do našeg 10. uzastopnog poraza, a njima donelo pobedu koju su sasvim zaslužili ove večeri i čestitam im na uspehu.

Mi smo odigrali jednu od najgorih utakmica ove sezone. Ostavili smo utisak da u jednom trenutku nismo više znali šta radimo. Jedina parola kojom treba da se vodimo dalje je: Gore glavu! Osvežićemo se jer konačno imamo nedelju dana do naredne utakmice.

Nedopustivo je da moralno padamo još dublje od trenutnog stanja, imamo pozitivnu atmosferu uprkos nanizanim neuspesima. Moramo da se prodrmamo, svako pojedinačno, a onda i ekipno, i da probamo da pobedimo u tri poslednja kola polusezone.

Pozitivno je što sledi pauza, nakon zaista udarnih termina u ligi. Imamo vremena da se saberemo, da onda protiv OKK Beograd i ostvarimo prvi trijumf pred našom publikom.

Znam da ne izazivamo zadovoljstvo sa ovih 0-10, ali već sada pozivam sve ljubitelje košarke i naše najvernije pristalice da dođu u Jezero u subotu 9. decembra i podrže nas. Treba nam huk sa tribina da nas osokoli za prekid ove neprijatne serije i to konačno osvajanje bodova u KLS'', izjavio je kapiten Radničkog Đorđe Milosavljević.

U narednih devet kola KKK Radnički biće domaćin u šesta navrata, čeka ga serija utakmica uglavnom sa ekipama iz sredine i donjeg dela tabele.

U hali ''Jezero'' dočekuje: 9. na tabeli KLS OKK Beograd (9. decembra od 19 časova), 13. Slogu (23. decembra), 6. Tamiš (13. januara), 12. Dunav (27. januara), 5. Vršac (10. februara) i 11. Vojvodinu (21. februara). U međuvremenu gostuje: 10. Zlatiboru (16. decembra), 7. Beovuku (20. januara) i 8. Mladosti (3. februara).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke