Radmanović progovorio o sukobima u reprezentaciji!

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.04.2020.
22:31
Izvor: Sportske.net, b92.net

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje otvorio dušu posle gotovo deceniju i po.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Vladimir Radmanović je bio reprezentativac naše zemlje početkom 21. veka, u vreme kada je naš nacionalni tim osvojio titulu prvaka sveta u Indijanapolisu, ali njega nije bilo na postolju zbog sukoba sa selektorom Pešićem.

"Bio sam deo tima koji je osvojio titulu, ali vučem loše iskustvo sa tog takmičenja. Svađao sam se sa trenerom i čitava ta situacija bacila mi je senku na uspeh. Nisam imao šansu da potpuno uživam u tome'', konstatovao je Radmanović u razgovoru za Instagram stranicu "NBA Europe", a prenosi B92.

Problema je bilo i tri godine kasnije, kada je sve kuliminiralo i neuspehom na EP koje je održano u našoj zemlji.

"Te 2005. bili smo dobar tim, imali smo dobre igrače, grupa je bila u Novom Sadu, stvari su išle gore-dole, a utakmica protiv Francuske odlučivala ko će u četvrtfinale. Izgubili smo usred Srbije, što je bio veliki udarac za sve.

Naš trener se posle toga pojavio pred novinarima, mislim da je rekao neke stvari koje nije trebalo da kaže, a Košarkaški savez Srbije nikad se nije oglasio da to ispravi", istakao je Radmanović.

Zamerio je i medijima što atmosfera u reprezentaciji nije bila dobra.

''Voleo sam da igram za svoju zemlju, ali istovremeno iz nekog razloga mediji u Srbiji uvek su hteli priču o našim momcima u NBA ligi, poredili su njihove plate sa igračima koji igraju u Evropi... Sve te glupe stvari su rađene bez razloga, a stvorile su rivalstva u samom timu'', naglasio je Radmanović.
-
Bonus

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke