Radikalne promene u NBA - Ol-star nije bio uspešan, Adam Silver se ugleda na Uefu!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 06.03.2019.
14:24
Izvor: Sportske.net

Komesar NBA lige prepun ideja koje bi poboljšale najjaču košarkašku ligu na svetu.

Beta/AP Photo/Frank Franklin II
Beta/AP Photo/Frank Franklin II

Povezane vesti

Dosta se govori o promenama u NBA ligi u poslednje vreme, a jedna od glavnih tema je i potencijalno skraćivanje sezone.

Na tu temu govorio je i komesar NBA lige Adam Silver, koji ističe da bi pristao na tako nešto, ali pod uslovom da se u pauzi organizuje nešto značajno.

On smatra da prethodni Ol-star nije bio uspešan i voljan je da umesto vikenda u kojem se najveće zvezde svetske košarke nadmeću u raznim takmičenjima, pa i u međusobnom susretu, umetne neko novo takmičenje, po uzoru na dešavanja u evropskom fudbalu.

Dakle, Silver bi razmotrio skraćivanje sezone pod usloom da se Ol-star utakmica, tačnije čitav vikend, zameni turnirom usred sezone ili pre početka same sezone, u tzv. "predsezoni".

Taj turnir bi podrazumeo da se timovi takmiče za posebnu titulu, kao u evropskom fudbalu.

Ideja je i da se grupa timova takmiči na mini turnirima po Aziji ili Evropi, što bi bio i novi vid sve ozbiljnije globalizacije NBA lige i brenda.

"Ol-star utakmica nije uspela", rekao je Silver.

Prošle sezone je radi povećanja takmičarskog duha ukinut koncept u kojem su se takmičili najbolji igrači Zapada i Istoka, pa su dva igrača sa najviše glasova u svojim konferencijama dobila priliku da sami izaberu svoje timove od igrača, koji su prethodno izabrani od strane navijača, medija i samih igrača najjače lige na svetu.

Ove sezone je napravljen i pomak u novoj ideji, kako su kapiteni LeBron Džejms i Janis Adetokumbo birali svoje timove u u živom prenosu.

Silver je slikovito opisao ovaj dodatak.

"Shvatam to. Stavili smo svinji minđušu", kratak je bio komesar NBA lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
bagra
Wednesday, 06.03.2019
15:27

Au kakvi mozgovi, kakvi turniri, pa to im dodje 10 dana da odmore malo od putovanja, oni bi da ih salju u Aziju i Evropu.