Računica - Evo šta Partizan treba da uradi da izbegne Zvezdu u polufinalu plej ofa!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 26.02.2019.
11:29
Izvor: Sportske.net

Svima je jasna najjednostavnija računica, ali šta ako crno-beli ne dobiju sve tri utakmice do kraja ligaškog dela regionalnog šampionata.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Nakon pauze zbog završnice Kupa Radivoja Koraća i obaveza reprezentacije takmičenje u ABA ligi nastavlja se za vikend.

Od 2. do 17. marta na programu su poslednja tri kola ligaškog dela sezone nakon čega ćemo dobiti konačan odgovor na dva pitanja.

Ko će ispasti iz lige, a ko ukrstiti u plej-ofu?

Najbliža je ispadanju ekipa Krke, a pošto srpski klubovi nisu ugroženi na tu temu nećemo trošiti previše vremena.

Mnogo nas više zanima ono što se dešava u gornjem delu tabele, gde će Partizan voditi bitku sa Cedevitom i Budućnosti kako bi izbegao polufinalni okršaj sa Crvenom zvezdom koja je već osigurala prvo mesto na tabeli i prednost domaćeg terena u plej-ofu.

Startna pozicija crno-belih je jako dobra. Partizan ima isti broj pobeda i poraza kao Budućnost (13-6) ali i bolji međusobni skor, što mu garantuje treće mesto ako dobije sve tri utakmice do kraja ligaškog dela.

Sa tri vezane pobede Partizan bi mogao da se nada i drugom mestu, ali pod uslovom da Cedevita izgubi dve od poslednje tri utakmice, a deluje da je to manje verovatna opcija.

Realno je da Partizan juri pobede nad Zvezdom (G), Igokeom (D) i FMP-om (G), ili da se uz jedan poraz nada da će i Budućnost "kiksnuti" u poslednja tri kola.

Otežavajuću okolnost za Partizan predstavlja i raspored. Pored derbija sa Zvezdom crno-beli treba da odigraju protiv Igokee i FMP-a, dok Budućnost ima dva meča na svom terenu (Zadar i Cibona), a gostuje Megi Bemaks.

Ako se već govori o potencijalnom "kiksu" šampiona ABA lige, onda gostovanje u Sremskoj Mitrovici deluje kao šansa za tako nešto, mada Mega taj meč čeka bez većeg rezultatskog imperativa.

Crveno-beli su bezbrižni, overili su prvo mesto na tabeli i u polufinalu plej-ofa čekaju četvrtog sa prednošću domaćeg terena.

Partizan će u slučaju da izbegne Zvezdu ići na Cedevitu, s tim što je realno da "Vitamini" dočekaju polufinalne duele sa prednošću domaćeg terena.

Polufinalni mečevi plej-ofa igraju se na dve dobijene utakmice, finalna serija na tri. Evo i rasporeda ekipa koje se bore za plasman od drugog do četvrtog mesta u poslednja tri kola.

Raspored:

20. kolo
Krka - Cedevita
Crvena zvezda - Partizan
Budućnost - Zadar

21. kolo
Partizan - Igokea
Olimpija - Cedevita
Mega Bemaks - Budućnost

22. kolo
Cedevta - Mornar
FMP - Partizan
Budućnost - Cibona


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dragi
Tuesday, 26.02.2019
21:37

Bolje u plej ofu Zvezda , nego Cedevita . Igra se u Beogradu i sve jedno ko je domacin , a ako izbacimo Zvezdu onda imamo prednost domaceg terena u finalu !

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Tuesday, 26.02.2019
17:14

A zasto sad izbegaviju Zvezdu kad su nas "posteno" pobedili u finalu KRK-A.

avatar
Dr fudbala Miloje
Thursday, 28.02.2019
02:19

Можда страхују да им то њихово поштење не загорчи живот.

avatar
Pixi GOOL iz kornera
Thursday, 28.02.2019
15:26

To sam i ja hteo da kazem samo na drugaciji nacin.

avatar
Dr fudbala Miloje
Thursday, 28.02.2019
02:45

Загорча

avatar
Wilt 100+
Tuesday, 26.02.2019
12:57

Nema tu mnogo računice, budućnost je treća , Partizan četvrti. To znači da će Srbija sigurno imati jednog finalistu ... Teško da će Partizan dobiti Zvezdu za vikend , a budućnost jedino može da izgubi od Mege, ali I to nije realno

avatar
Boaći-Ušla
Tuesday, 26.02.2019
15:55

Mogu da dobiju Zvezdu,samo u dogovoru da nameste Đetiće...

avatar
Колатерална Штета
Tuesday, 26.02.2019
18:48

mogu da se dogovore, ali mogu i da pobede i bez dogovora što se videlo u finalu kupa. Zvezda je u prednosti samo zbog domaćeg terena...

avatar
paok
Tuesday, 26.02.2019
17:38

Ne mora da znaci, dobili smo u kupu. Nije da nemamo sanse.

avatar
svojnasvome
Tuesday, 26.02.2019
17:02

Mislis da je Partizan taj kome treba dogovor? I'll je mozda vama vise stalo da izgubite.....Jos ove godine vi puno vise gubite u slucaju ispadanja u polufinalu.....mada I sa buducnoscu cete jako tesko proci.......