Put ka Evroligi - Juniori Zvezde žele na završni turnir ABA lige

Autor: Beta Beta
sreda 28.11.2018.
11:09
Izvor: Beta

Trener košarkaša juniorskog tima Crvene zvezde Bojan Đerić rekao je danas da crveno-beli imaju ambiciju da se kroz kvalifikacioni turnir ABA lige za igrače do 19 godina u Zadru plasiraju na završni deo tog takmičenja, ali i ujedno pripreme za Evroligu.

aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna
aba-liga.com/Igokea/Nenad Vuruna

Povezane vesti

Juniori Crvene zvezde otputovali su u sredu u jutarnjim časovima autobusom u Zadar, gde će od četvrtka do nedelje učestvovati na kvalifikacionom turniru ABA lige U19.

"Nikada nismo bežali od rezultatskih ciljeva i želimo plasman na završni turnir. Svi igrači su spremni, i potpuno spremni dočekujemo utakmice u Zadru, rekao je Đerić.

"Ovaj turnir je za nas jako važan iz više razloga, i rezutatski i kao deo priprema za kvalifikacioni turnir juniorske Evrolige. Poznato je da je klupsko opredeljenje da ove turnire igramo, i da nam je tim sastavljen od igrača koji su po godinu, dve mladji od svojih vršnjaka", rekao je trener juniora Crvene zvezde.

U dvorani "Krešimir Ćosić" u Zadru, pored crveno-belih igraće Budućnost, Cibona, Partizan, Olimpija i Zadar.

"Nalazimo se u grupi u kojoj su izuzetno talentovane ekipe. Sa završnog turnira u Laktašima iz 'naše' ovosezonske kvalifikacione grupe nalazi se ekipa Budućnosti, ekipa Partizana ima velike ambicije, u ekipi Cibone nalazi se većina reprezentativaca Hrvatske, ljubljanska Olimpija ima jako talentovanu generaciju, dok će Zadar igrati pred svojim navijačima''.

U Zadru će se tokom tri dana boriti za plasman među najbolja dva tima kojima će biti obezbedjen plasman na završni turnir.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke