Prvo okupljanje ''Orlova'' posle evropskog srebra, Sale može da računa na ovih 14 igrača

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 20.11.2017.
17:20
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Vreme je za start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Sa početnog spiska od 35 imena, došlo se do 14 koji bi trebalo da budu na raspolaganju selektoru Đorđeviću.

EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Povezane vesti

Krajem ove nedelje ponovo ćemo na delu videti reprezentaciju Srbije, prvi put posle Evrobasketa i osvojene srebrne medalje pre dva meseca.

Nažalost, ovoga puta naš nacionalni tim biće u znatno izmenjenom sastavu, što je od početka bilo jasno, imajući u vidu dugogodišnju zavrzlamu na relaciji FIBA - Evroliga.

Selektor Aleksandar Đorđević je nedavno objavio širi spisak od 35 igrača, a kako sada stvari stoje, na sutrašnjem okupljanju reprezentacije pojaviće se sledećih 14 košarkaša:

Stefan Peno (Alba), Ilija Đoković (Borac Čačak), Milenko Tepić (Brindizi), Aleksa Radanov (FMP), Aleksa Avramović (Vareze), Ivan Paunić (Tofaš), Vanja Marinković (Partizan), Dejan Todorović (Bilbao), Marko Simonović (Zenit), Milan Mačvan (Bajern), Sava Lešić (Otinger), Stefan Birčević (Istanbul), Miroslav Raduljica (Đangsu Dragons Kina) i Đorđe Gagić (Ješilgirešun).

Među njima nema plejmejkera Bajerna Stefana Jovića, koji se i dalje oporavlja od povrede.

U izjavi ''Novostima'', pomoćnik selektora Jovica Antonić je otkrio da i dalje traju pokušaji da se bar neko od evroligaških igrača priključi nacionalnom timu bar za meč drugog kola kvalifikacija protiv Gruzije, ali za sada je to još uvek potpuno neizvesno.

''Malo je neregularno da Fenerbahče pušta trojicu turskih reprezentativaca, ali ne i Marka Gudurića. Videćemo da li će se pojaviti u subotu...'', istakao je Antonić.

Podsetimo, reprezentacija Srbije počinje kvalifikacije utakmicom protiv Austrije u hali ''Aleksandar Nikolić'', u petak od 20 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
kurcelicu, USTASO!!!
Monday, 20.11.2017
20:54

Samo precrtati Iliju i drugog Aleksu i to je to.

avatar
brekbaCh1
Monday, 20.11.2017
19:57

Koja katastrofa je ova FIBA.

avatar
Čeki
Monday, 20.11.2017
18:59

Sve ok osim Tepica i Lesica, gde je njih ubo ja ne znam.

avatar
Radovan Filipovic
Tuesday, 21.11.2017
10:02

Tepić igra i više nego solidnu sezonu, kao i Lešić, uostalom.

avatar
DR DRE
Tuesday, 21.11.2017
15:31

A Djokovic ti nije sporan?

avatar
Čeki
Tuesday, 21.11.2017
14:50

Pazi kakva god da im je sezona to su, po meni na neki macin, prevazidjeni igraci koji su i matori sad, a sigurno je mogao da se nadje neki malo bolji. Ne znam, ne svidjaju mi se nesto kao igraci.

avatar
drug Jataganac
Monday, 20.11.2017
18:25

pa kako se stekao utisak, i nije toliko los sastav. Sasvim korektan ekipica.