Prvi potez čoveka koji je nasledio Divca u Sakramentu - Rešio pitanje trenera!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 24.09.2020.
10:43
Izvor: Sportske.net

Može da se posveti Srbinu.

EPA-EFE/ERIK S. LESSER
EPA-EFE/ERIK S. LESSER

Povezane vesti

Sakramento Kingsi su dobili novog generalnog menadžera, Vlade Divac je po završetku regularnog dela sezone u NBA ligi dobio otkaz, nakon još jedne sezone bez plasmana u plej-of.

Na njegovo mesto postavljen je Monti Mekner iz Hjustona, u Teksasu je radio punih 13 godina na više pozicija, pre dolaska u glavni grad Kalifornije bio je asisteng generalnog menadžera.

Sada je po prvi put u karijeri preuzeo ulogu GM-a, iz Sakramenta tvrde da je reč o jednom od najvećih košarkaških umova u NBA, mediji veruju da su Kingsi napravili dobar potez, jer je Mekner jedan od najzaslužniji za uspon Hjustona poslednjih godina.

Ima će novi GM Kingsa pune ruke posla, a izgleda da je već rešio jedno od gorućih pitanja.

Naime, doneta je odluka da Luk Volton ostane na mestu trenera Sakramenta i naredne sezone, što je potvrdio i Mekner.

"Uspeo sam da ga upoznam prethodnih par dana, vodili smo jako dobre razgovore. Čuo sam puno odličnih stvari. Zasad mislim da sam imao sjajan raport. Luk će biti naš trener naredne godine. Veoma sam uzbuđen što ću raditi sa njim. Mislim da nam je vizija usklađena i počećemo da je implementiramo", izjavio je Mekner.

Volton je 10. trener Kingsa od poslenjeg plasmana ove franšize u plej-of sa Rikom Aldemanom 2006. godine.

U prvoj sezoni ostvario je učinak od 31 pobede i 41 poraza, videćemo da li će se situacija popraviti u narednoj.

Novi GM Sakramenta će imati još jedan važan zadatak, Bogdan Bogdanović postaje ograničeno slobodan agent, sasvim je jasno da će Srbin dobiti brojne ponude, a Kingsi će imati pravo da izjednače najveću i zadrže ga u svojim redovima.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke