Prvi mačići, il' jutro najave?

  • Autor: Boris Jovanović

  • 01. oktobar 2012.

  • 09:28

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Start regionalnog takmičenja nije protekao u skladu sa najavama. Srpski timovi delovali loše, a od favorita na papiru, jedino Cedevita opravdala status...

Tačno je da prvo kolo nije pokazatelj, ali ne treba ni odbacivati startne zaključke. A nedvosmislen je jedan, da srpski timovi nisu opravdali očekivanja. Nisu u pitanju samo rezultati, igra opominje.

Partizan je pobedio i to je sve čime mogu da budu zadovoljni. Zadar svakako nije ekipa koja će ove sezone značiti puno u regionu, od njih je uglavnom ostalo samo ime, ali crno - beli početak ne ohrabruje. Naravno da je i Vujoševiću, i novom timu potrebno vreme, to niko ne spori, ali treba reći da u "Pioniru" ove godine neće baš gostovati puno timova slabijih od Zadrana.

Šta da kaže Zvezda koja se u Splitu loše provela, protiv tima slavne prošlosti, ali ne baš svetle sadašnjice. Splićani imaju budžet koji ne bi bio dovoljan ni da mnogo slabija nacionalna takmičenja, tako da konstatacija da je svaki početak težak ne važi, u pitanju je zavaravanje.

Zvezda ima mnogo bolji i iskusniji tim nego prošle godine, a izgubila je zbog pristupa,  ničeg drugog. Sve ostalo zvuči kao opravdanje.

Radnički je nastavio gde je stao prošle sezone. "Drim - tim" je razočarao, a već se javljaju bolna sećanja na prethodni šampionat, kada je u "Jezeru" izgubljena Evropa.

To kao da je specijalitet Kragujevčana, protiv najjačih njihova dvorana je tvrđava, ali čim je Radnički favorit na papiru, stvari se okrenu naopačke. Olimpija je kaznila taj strah od neuspeha koji je paralisao domaćina. Nema vremena ni za vidanje rana, već u sredu sledi gostovanje u Zagrebu protiv Cedevite, to nije rival za vađenje, ali sa Mutom Nikolićem i njegovim igračima se nikad ne zna.

Kad smo kod Cedevite, oni su dobili na startu tamo gde će retko ko slaviti, u "Morači", dok je drugi tim iz hrvatske prestonice razočarao. Cibona je izgubila kod kuće od "rukija" iz Makedonije, MZT Skoplja.

Radovala se i Igokea u Širokom Brijegu, koliko im znači prestižna pobeda nije potrebno podrobnije objašnjavati. Najubedljivija u prvom kolu bila je Krka, mađarski Solnok nije baš naišao na košarkašku dobrodošlicu u ovom takmičenju, pa sada izgleda da će oni teško doneti nešto osim egzotike čitavom takmičenju.

Rezultati:

Krka - Solnok 71:56
Partizan - Zadar 81:74
Široki - Igokea 63:69
Cibona - MZT 72:77
Budućnost - Cedevita 74:78
Split - Crvena zvezda 87:81
Radnički - Olimpija 65:71

Već u utorak i sredu na programu je vanredno kolo, Zvezda nastavlja jadransku turneju u Zadru, Partizan dočekuje Krku. Kako rekosmo Radnički će na put bez mnogo nade, protiv Cedevite, a Igokea dočekuje Podgoričane.

Sastaju se još Solnok i Cibona, MZT i Široki, Splićani će u Ljubljanu...

  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari