Prvak Evrope poražen u Belorusiji!

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 26.02.2018.
19:51
Izvor: Sportske.net

Podvig na utakmici protiv Španije Belorusima je izmakao za dlaku, danas im se vratilo protiv Slovenije.

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Košarkaške reprezentacije sa margine ne propuštaju priliku da iskoriste veliki ustupak koji im je FIBA napravila.

Znate već da su zbog sukoba na relaciji FIBA - Evroliga, reprezentacije u novoustanovljenim kvalifikacionim prozorima lišene usluga igrača koji nastupaju za klubove koji se takmiče u najjačem klupskom takmičenju na starom kontinentu, pa po prirodi stvari one najjače najviše i ispaštaju.

To je doprinelo da u dosadašnjem toku kvalifikacija za Mundobasket koji će se održati sledeće godine u Kini imamo rezultate koji bi pod normalnim oklonostima predstavljali prvorazredne senzacije, ali šta je tu je.

Imali smo slučajeve da Hrvatska izgubi od Holandije i Rumunije, Letonija od Ukrajine, Turska od Švedske, kao i da Srbija i Španija na jedvite jade dolaze do pobeda protiv Austrije i Belorusije u utakmicama na jednu loptu.

Belorusija je danas odigrala još jednu utakmicu 'na jednu loptu' protiv reprezentacije zvučnog imena, Slovenije, ali je za raliku od duela sa 'crvenog furijom' ovog puta uspela da slavi.

Aktuelni šampion Evrope je poražen u Minsku sa 93:92 i tako pretrpeo drugi poraz u kvalifikacijama za Mundobasket.

Slovenci su imali vođstvo od 91:85, ali su dozvolili rivalu da napravi ključnu seriju od 8:0. Na četiri sekunde pre kraja, slovenački reprezentativac Klemen Prepelič je imao priliku da sa linije slobodnih bacanja uvede meč u produžetak, ali je pogodio samo jedno slobodno bacanje.

Sadler je sa 20 poena bio najefikasniji u selekciji Belorusije, a Slovence su predvodili Jaka Blažič sa 27 i Prepelič sa 17 poena.

Nešto kasnije Italija je deklasirala Rumuniju koja je u utakmicu ušla na krlima senzacije u Zadru. 'Azuri' su dobili u gostima sa 51 razlike (50:101).

I Švedska je prizemljena nakon pobede nad Turcima. 'Vikinzi' su poraženi u Ukrajini rezultatom 77:66.
-

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke