Prva reakcija iz Humske - Evo šta Mijailović misli o Zvezdinom "begu sa postolja"?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 21.02.2019.
19:09
Izvor: Sportske.net, telegraf.rs

Konačno je i predsednik Partizana Ostoja Mijailović progovorio o stvarima koje su se dešavale posle finalne utakmice Kupa Radivoja Koraća u Nišu.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Velika bura podigla se nakon finala Kupa Radivoja Koraća i trijumfa koji je Partizan ostvario nad Crvenom zvezdom mt:s drugu godinu za redom.

Košarkaši aktuelnog šampiona Srbije nisu želeli da prime medalje za drugoplasiranog i pozdrave osvajača trofeja, a posle meča nije bilo izjava izuzev vanredne konferencije za medije koju je predsednik Crvene zvezde mt:s Nebojša Čović održao u hotelu.

Mnogo teških reči izrekao je prvi čovek crveno-beli u nedelju uveče, a za sve to vreme niko iz Humske nije odgovorio. Prvi put je na ovu temu u intervjuu "Telegrafu" svoje mišljenje izneo predsednik KK Partizan NIS Ostoja Mijailović.

"Za Partizan je taj trofej još značajniji i veći zbog tih trenutaka koji su se dogodili na utakmici. Zbog tog rezultata i svega što se dešavalo u jednoj sekundi i na jednu loptu. Partizan je imao više sreće. Imali smo veću želju da pobedimo. Naš trener ima puno iskustva i znao je šta u ključnim trenucima treba da uradi i kakvu odluku da donese. Radi se o sveukupnom kvalitetu i želji", rekao je Mijailović.

O samom činu igrača i stručnog štaba Crvene zvezde mt:s Ostoja Mijailović nije želeo da troši previše reči.

"To što neko drugi nije želeo da izađe i primi nagradu drugoplasiranog, to nema nikakve veze sa Paritzanom. To nama nije ni smetalo. To govori o njima, ne govori o nama. Mi se bavimo našim poslom i dostojanstveno smo primili našu nagradu i zahvalili se organizatoru i publici", kazao je Mijailović.

Predsednik Partizana indirektno je poslao poruku i Nebojši Čoviću ukazavši na to da prvi čovek kluba samo trenutno obavlja tu funkciju i predstavlja instituciju, te da bi zbog toga trebalo da vodi računa o svojim postupcima i rečima.

"Bez obzira na to koliko teško podnosite neke trenutke i koliko vam bude krivo jer ste uspeli, ili niste u nekoj nameri da dostignete neki cilj, morate da porazmislite da li je do vas, ili do nekih drugih. Sve to, pre nego bilo šta kažete, ili bilo šta uradite", rekao je predsednik Partizana.

On nije želeo direktno da odgovara na optužbe Nebojše Čovića niti da komentariše sudijske odluke jer, kako kaže, "to nikada nije radio ni ranije".

Na pitanje da li će Partizan, ako ne bude "krađe i muljanja" uskoro biti u poziciji da osvoji ABA ligu Mijailović je imao spreman odgovor.

"Ne zanima me šta govore drugi. Boriću se da ABA ligu osvojimo isključivo kvalitetom, radom i znanjem. Zanima me šta rade ljudi u klubu, igrači i stručni štab. Trudiću se da obezbedimo sve moguće uslove da košarkaši osvoje ligu", zaključio je predsednik Partizana.

Nakon pauze izazvane obavezama reprezentacije u kvalifikacijama za Mundobasket početkom marta se nastavlja takmičenje u ABA ligi, a crno-beli će u okviru 20. kola gostovati Crvenoj zvezdi mt:s.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP KOBE
Thursday, 21.02.2019
22:17

ostoja sora po sirorinji sta vise reci

avatar
ubipacijentic
Thursday, 21.02.2019
21:13

Gospoda bili i ostali .Nismo isti!!!

avatar
saka7903
Thursday, 21.02.2019
20:51

Ovaj Ostoja se razume u Košarku ko Marica da ne kažem u šta.

avatar
rivarinho
Thursday, 21.02.2019
20:40

Ocekuje nas sveukupni cirkus u polufinalu ABA lige koji su stvorili Buducnost i Partizan mutnim radnjama sa raznim Radovicima, Belosevicima, Jovancicima, Javorima...jedni gepekuju, drugi podvode...kome je tu do kosarke???

avatar
nenadnenad1234
Thursday, 21.02.2019
20:11

KK Crvena Zvezda je odala pocast kosarkaskoj reprezentaciji Hrvatske iz '95 kada su i oni pobegli sa postolja. Tako da se mi ne ljutimo na njih, znamo da im to puno znaci.

avatar
poljskikupanjac
Thursday, 21.02.2019
20:19

sta ima da se ljutite pa to su vasa braca

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 22.02.2019
09:14

To su vasi ocevi.

avatar
nenadnenad1234
Friday, 22.02.2019
01:47

Kako sam ih pogodio istinom xaxaxaxa.

avatar
Gogi-11
Thursday, 21.02.2019
20:25

Vidis za razliku od vasih idola zvezda nije uzela medalje zbog kradje a vasi idili su uzeli ali su sisli kada je trebalo proglasiti pobednika... JSDP a sta kaze pantic kako je mijailovic sa zdravljem dali mu je ukljucen mozak???