Pršte pohvale na Jokićev račun od NBA kolega: "Opasan je"

Autor: Nikola Miloradović
petak 27.07.2018.
15:55
Izvor: Sportske.net

Srpski centar je ovog leta potpisao svoj prvi veliku ugovor u NBA ligi, a nema sumnje da će ih biti još puno.

Beta/AP Photo/David Zalubowski
Beta/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Stigao je Nikola Jokić u NBA kao MVP Jadranske lige, ali niko nije mogao ni da zamisli da će za samo par godina postati jedan od najboljih centara na svetu.

Somborac je oduševio već u svojoj ruki sezoni, bio je jedan od najboljih novajlija u NBA, a u minule dve sezone se iskristalisao u pravog lidera Denver Nagetsa.

Blistave partije donele su mu i novi ugovor, potpisao je sa ekipom iz Kolorada novu saradnju na pet godina, tešku 148 miliona američkih dolara. To je inače i maksimalna saradnja koju je mogao da dobije.

Sada su u kratkom razgovoru tokom "Pull Up" podkasta o srpskom centru govorili jedan od najboljih košarkaša današnjice Kevin Durent, kao i sjajni bek Portlanda Si Džej Mekolum.

Prvi je krenuo Durent, koji je Jokića nazvao "opasnim", a posebno je istakao činjenicu da neretko beleži tripl-dabl učinke.

"Jokić je... on je opasan, već ima skoro 100 tripl dablova.

Mogao bi lako da bude drugi najbolji centar po tripl dablovima kojeg sam ikada video. Imao ih je puno prošle godine. Pozdrav za njega, zaslužio je da bude plaćen pošteno
", izjavio je Durent.

Si Džej Mekolum je bio nešto kraći, on se osvrnuo na jedan od njegovih najvećih kvaliteta.

"Ima lud pregled igre", kratak je bio Mekolum.

Činjenica je da je Durent preterao kada je rekao da je Jokić skoro pa sakupio 100 tripl dablova, za sada ih ima 16, ali je minule sezone upisao 10 takvih učinaka, što je najbolji učinak u franšizi još od sezone 1987/88, kada je legendarni Fet Lever imao devet tripl dablova.

Jokić je minule sezone bio iza Bena Simonsa (12), LeBrona Džejmsa (18) i Rasela Vestbruka (25) po broju mečeva na kojim je upisao dvocifrene brojke u tri kolone.

U februaru je upisao i najbrži tripl dabl u istoriji NBA lige, na dva minuta do kraja prvog poluvremena je došao do takvog učinka, da bi pomenuti meč protiv Baksa završio sa 30 poena, 15 skokova i rekordnih 17 asistencija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke