Prštaće na Jadranu, Olimpija dovela još jednog Amerikanca!

Autor: Darko Mitrović
petak 13.07.2018.
12:24
Izvor: Sportske.net

Poznaje se i sa novim plejmejkerom Partizana...

aba-liga.com/Mornar/Media Pro
aba-liga.com/Mornar/Media Pro

Povezane vesti

Pisali smo već tokom leta na tu temu, naredna sezona ABA lige mogla bi da bude najjača u poslednjih nekoliko godina, jer sve veći broj klubova ima najviše ambicije u ovom takmičenju.

Snazi regionalne lige veliki doprinos će dati i ljubljanska Olimpija, koja ovog leta pravi veliki iskorak u formiranju tima za novu sezonu.

Nedavno su doveli centra Marvina Džonsa, a danas je zvanično potvrđen dolazak još jedog Amerikanca.

U pitanju je Džalek Felton, 20-godišnji bek Univerziteta Severna Karolina, čiji je diplomac i novi plejmejker Partizana Markus Pejdž.

Njemu će ovo biti debitantska sezona u seniorskoj konkurenciji, a ono što je posebno zanimljivo u celoj priči, to je da je njegov stric Rejmond Felton, košarkaš Olkahome u NBA ligi.

Džalek Felton je na 22 utakmice u prošloj sezoni prosečno beležio 2.9 poena, 1.6 asistencija i 0.9 skokova za nešto više od devet minuta u igri.

On je sa Olimpijom potpisao jednogodišnji ugovor, posle čega je izrazio zadovoljstvo zbog ovakvog epiloga.

''Drago mi je da sam se pridružio ekipi Olimpije. Radi se o klubu velike tradicije, a mnogi NBA igrači su ovde započeli karijeru. Znam da će to biti veliki izazov za mene, ali spreman sam'', poručio je Felton.
--

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Pic.usti zamugljao!
Saturday, 14.07.2018
08:17

Impresivne brojke.

avatar
el presidente
Friday, 13.07.2018
14:10

Olimpija je dovela dva odlična prospekta Luku Samanica i Marka Simonovica koji imaju realne šanse biti birani u prvoj rundi drafta dogodine i biće zanimljivo pratiti njihov razvoj.

avatar
indosrbija
Friday, 13.07.2018
12:41

Covke budi se..

avatar
Partibrejker
Friday, 13.07.2018
13:48

Pa ne kupuje on anonimuse.Ako se ovaj pokaže dobar,možda ga uzme na pola sezone,kao Enisa.Sad kupuju ovi bez mnogo para,pa ako ubodu ko Partizan sa Gosom....