Provokacija, strahopoštovanje, ili...? Zvezda ''najskuplji tim'' u istoriji ABA lige?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 09.02.2020.
17:17
Izvor: Sportske.net, kkmornar.bar

Zanimljiva uvertira pred derbi.

aba-liga.com/Petrol Olimpija
aba-liga.com/Petrol Olimpija

Povezane vesti

Košarkaši Mornara u ponedeljak u 18 časova dočekuju ekipu Crvene zvezde, u jednoj od ključnih borbi za plasman u plej-of.

Dan uoči ovog dvoboja u ''Topolici'', trener Mornara Mihailo Pavićević je prilično nahvalio protivničku ekipu, okarakterisao ju je kao najskuplju, pa i najkvalitetniju u istoriji ABA lige.

Zbog toga se pita i da li je uopšte moguće pobediti takvu ekipu, ako ona sutra pruži svoj maksimum.

"Ušli smo u dobru seriju i to nam daje za pravo da verujemo u sebe. Ali, treba biti i objektivan: u goste nam dolazi najskuplja i, verovatno, najkvalitetnija ekipa u istoriji ABA lige. Ne treba da objašnjavam ko je sve u sastavu Crvene zvezde i o kakvim igračima se radi. Crvena zvezda je jedini tim u ligi koji gotovo na svakoj poziciji ima po tri podjednaka, vrhunska igrača.

Za mene kao trenera ovakve utakmice su veliki izazov. U svakom slučaju, utakmica zavisi od Zvezde ne samo kad igra protiv Mornara, nego protiv bilo koje ekipe iz ABA lige. Ako oni sa ovim sastavom odigraju svoj maksimum, onda ih je zaista gotovo nemoguće pobediti.

Potvrda mojih riječi je veliki broj pobjeda u Evroligi. Drugo je pitanje zašto takav sastav ne daje očekivane rezultate. To nije moje da analiziram i komentarišem, ali u svakom slučaju apsolutno poštujem ekipu Crvene zvezde i tako ćemu ući u ovaj meč'', izjavio je Pavićević, a prenosi zvanični klupski sajt Mornara.

On dalje uverava da će njegov tim ipak biti pod manjim psihološkim pritiskom u odnosu na Zvezdu, bez obzira na važnost utakmice.

"Znate i sami da ne pobeđuju uvek favoriti. Mi ćemo nastojati da damo sve od sebe, da uđemo koliko je moguće rasterećeno u meč, da pokušamo da nametnemo svoj stil igre koliko nam, normalno, protivnik dozvoli. I da se, sa verom u sebe, nadamo velikom iznenađenju. Imamo kvalitet da možemo da igramo bez pritiska, ne radi nam se radi o glavi, jer mi smo već napravili dosta dobar posao. Bio bi nam ovo ogroman korak ka plasmanu u plej of, ali videćemo, kolo po kolo, još su četiri utakmice do kraja. Kako ova, tako će i sve naredne odlučivati o plasmanu u plej-of", zaključio je Pavićević.
-

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Sunday, 09.02.2020
21:43

Kako istina može biti provokacija? Istina je da je ekstremno najveći budžet u istoriji košarke celog regiona ovaj, vučićevog mezimčeta. 13.5 mil. evra! Da je Vujošević imao upola manji, Partizan bi igrao najmanje f-4 svaki put, verovatno i osvojio još koju EL, posebno ako bi mogao da zadrži duže od godine najbolje strance. Ali, klub je imao prvog čoveka države kao najvećeg neprijatelja i uništitelja kluba.

avatar
Grb partizana 1997?
Sunday, 09.02.2020
19:30

Smejurija ziva. Hocemo da pomenemo samo koliko kosta strucni stab partizana?

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 09.02.2020
19:02

Istina i to već dugi niz godina.