Provokacija? Bokan se čudi Zvezdi posle sastanka sa Bertomeuom! A da li se Džikić seli?

Autor: Darko Mitrović
subota 28.04.2018.
19:39
Izvor: Sportske.net, rtcg

Ironično, ili ne?

aba-liga.com/Budućnost VOLI
aba-liga.com/Budućnost VOLI

Povezane vesti

U podgoričkoj Budućnosti se uveliko pripremaju za izlazak u Evroligu, a novi sastanak sa predstavnicima najjačeg evropskog takmičenja zakazan je za 15. maj.

A posle nedavnog susreta sa Đordijem Bertomeuom, prvi čovek Budućnosti Dragan Bokan tvrdi da tek sada ne može da se ''načudi'' Crvenoj zvezdi koja je propustila priliku da se ponovo plasira u Evroligu.

"Kada sam se iz prvog lica uverio u snagu i organizaciju Evrolige, nije mi jasno kako je Zvezda, sa takvom snagom i podrškom koju je imala od Evrolige, to ispustila i zbog čega je došla u situaciju da je Budućnost pobedi sa budžetom od 1,35 miliona evra.

Zvezda je imala veliki budžet, imaju grad od dva i po miliona ljudi. Zaista mi nije jasno kako, u takvim uslovima, nemate ekipu da se prošetate ABA ligom",
istakao je Bokan, a prenosi Radio-televizija Crne Gore.

Kada su u pitanju uslovi Evrolige koji su postavljeni pred njegov klub, Bokan je otkrio da hali ''Morača'' nedostaje 660 mesta na tribinama, što će morati da se izgradi tokom leta. Ali, nije samo to...

''Moramo poboljšati IT sektor kao i svlačionice, VIP salon, sale za sastanke. To će sve biti potrebno za komplikovane uslove Evrolige", istakao je Bokan.

Takođe, Podgoričani će morati mnogo više da ulože i u tim, ali se nadaju i mnogo većoj zaradi od ulaznica, kao i od učinka na terenu.

''Tačno je da moramo imati ozbiljan sastav i budžet mnogo veći od dosadašnjeg, ali, s druge strane, imamo proizvod koji vredi. Imamo mogućnost da značajan prihod obezbedimo prodajom karata. Dosad smo imali prihod od karata oko 70.000 evra, a sada, Evroliga projektuje, da ćemo imati oko milion", otkriva Bokan.

Ono oko čega ne bi trebalo da bude dileme, jeste ostanak trenera Džikića na klupi Budućnosti.

''Džikić živi u Siti kvartu i tu ostaje, jedino ako ne izrazi želju da pređe na Zabjelo ili neku drugu lokaciju u Podgorici. Džikić ima važeći ugovor i ostaje i vodiće Budućnost u Evroligi. Tu nema dileme, čovek je ostvario najveći uspeh.

Veliki je interes i kluba, navijača i Džikića da ostane, jer je napravio najveći rezultat u istoriji kluba i svojoj karijeri. Smatram da je ovo velika šansa i da Aleksandar Džikić postane još veći nego što je sada''
, poručio je Bokan.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
biTan
Sunday, 29.04.2018
00:09

Vala nista nije pogresio...i ja se cudim kako smo mogli da ispustimo evroligu,tacnije cudim se sto smo sami sebe ukopali nekim cudnim potezima...

avatar
Nenad Šmigić
Saturday, 28.04.2018
22:04

samo ti provociraj i ponasaj se nadmeno...videcemo u oktobru ko ce igrati u euroligi...fali nam samo 700 mesta u sali,IT nemamo,fali nam ovo,fali nam ono,e moj Bokan,a sta cemo sa transparentnoscu poslovanja kluba u zadnjih 5 godina,to ne pominjes ??? a i vrapci na grani znaju kako ti buducnost sluzi za pranje novca !!! evro kup ces ti igrati.prijatelju,kao sto sam napisao ranije,u junu na ovom istom sajtu ce osvanuti vest kako si odustao od evrolige usled ne mogucnosti da ispunis uslove potrebne za takmicenje u istoj.Zivi bili pa videli.pozzz...

avatar
mikicvetkovic87
Saturday, 28.04.2018
23:43

Isplači se biće ti lakše.

avatar
REAListaee
Saturday, 28.04.2018
19:50

Isto se i ja cudim. Treba da se prosetaju.. nDzikicu dodji na Zabjelooooo 😁😁😁

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Saturday, 28.04.2018
19:41

Beograd ni u snu nema dva i po miliona ljudi, probaj sa milioncetom manje.

avatar
Vanja Grubač
Saturday, 28.04.2018
22:34

Neka je i milion i po ali je svakako ogromna bruka da na EL utakmice dodje 2500 gledalaca a ovamo im smeta što u podgorici nedostaje 500 stolica iako će Morača biti vazda puna.

avatar
R BRANI (A.) MADRID
Sunday, 29.04.2018
09:51

Sve u vezi njih je ogromna bruka, to je samo jagoda sa slagom na vrhu torte:-D