Proslavljeni as tvrdi, Bogdan nije lider!

Autor: Ivan Cvetković
utorak 24.09.2019.
10:50
Izvor: Sportske.net, Meridijan TV

Da li je u pravu?

fiba.basketball
fiba.basketball

Povezane vesti

Bogdan Bogdanović je na nedavno završenom Mundobasketu u Kini uvršten u idealnu petorku šampionata koji je završio kao najbolji strelac.

Mnogi smatraju da je košarkaš Sakramenta bio jedna od retkih svetlih tačaka u selekciji Srbije koja je prvenstvo završila kao peta.

Sa tim se složio i proslavljeni košarkaš Milan Gurović, ali je istakao da Bogdanović nije lider ove generacije igrača.

"Mi nismo imali lidera. Svi pričaju Bogdan Bogdanović lider, po meni nije. On je odličan igrač, fenomenalan šuter, najbolji igrač. Ali, nisi ti lider samo na terenu, nego i van terena. Daj malo podvikni na tajmautu, drekni, nateraj ih da se probude. To je lider."

"Tu je falio Teodosić, on zna da priča, da podvikne. Ne možeš svaku utakmicu da daš 30, svaka čast, ali nekako je Bogdan miran. On je mašina, najbolji šuter u poslednjih 30 godina. Ali, da bi bio lider treba da priđeš igraču da mu kažeš nešto da ga udariš po dupetu, da ga pokreneš"
rekao je Gurović u intervjuu za Merdijan TV.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Tuesday, 24.09.2019
22:16

Gurović nadam se ne spada u ljude koji smatraju da mora da postoji čvrsta ruka, onaj koji udara šakom o sto, onaj koji digne glas kad treba, a pomazi te po kosi kad si dobar, jer mu pripada neko posebno pravo. Želim da verujem da pod ovim misli na strast i autoritet, koji ne moraju biti u karakteru najboljeg igrača, koji je Bogdan nesumnjivo bio. Da smo ueli medalju - bio bi MVP prvenstva. Mislim da ovog puta tu strast nije imao niti neko od igrača niti sam Sale. Nekako su se prepustili, kao da igraju neku ligu koja traje godinu dana, pa će sve doći na svoje mesto. Inače, možda je i normalno da Bogdan, posle takvih trenera autoriteta kakve je imao u Evropi (Dule i Željko), teško sebe može da zamisli kao nekog ko hvata ljude za gušu ili bordo u licu urla na saigrače. Navikao je da to rade Dule i Željko, da ih bude kad je to neophodno, da ih osvešćuju kad su u nokdaunu. Mislim da mu to i u NBA nedostaje. A mislim da Gurović nije hteo ni da ga uvredi ni da ga ponizi, naprotiv je rekao - najbolji, a pojam lider, mislim da njemu znači ovo što sam opisao.

avatar
papirnica
Tuesday, 24.09.2019
20:13

Hahaha ovo je vic meseca proslavljeni as milan gurovič ima šta da priča on je imao sreču što je stvarno igrao sa zvezdama on bi mogao Bogdanoviču da mu pere patike ništa više ima pametnih sada koliko očeš da bi bilo kad bi bilo alo šta je bilo je bilo i čovič neka ulaže u mlade igrače u zvezdu a ne da dovede ove razne amerikance zapamtite biče još gore.

avatar
Momcilo Stojanovic
Tuesday, 24.09.2019
12:33

Bogdanović je pre svega fino vaspitan mladić i izvanredan košarkaš,ako to nije dovoljno da se pozicionira kao lider, onda u redu,neka neko drugi udara po dupetu.Lično Teodosića nikada nisam video da viče na nekoga i udara po guzi,ali je isto tako lepo vaspitan mlad čovek.Na terenu uloga lidera uvek pripada plejmejkeru i sigurno da nam je tu Teo nedostajao. Šta je hteo Gurović ovom izjavom da kaže osim da ponizi Bogdana,koji je sigurno bio lider u svamu na SP u našoj reprezentaciji,jedini kidao živce kada smo gubili i kome je bilo krivo što je tako ispalo.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 24.09.2019
18:15

Seti se samo onog cuvenog klipa iz 2014.godine kada je Teodosic "napusio" tim na jednom od tajm-auta (cini mi se da je utakmica protiv Brazila bila)?
Onda imamo situaciju iz 2002.godine kada je posle drugog poraza na SP Divac iz sobe "isterao" Pesica i odrzao samostalan sastanak sa igracima, kao epilog tog sastanka je bila pobeda protiv Amerika, Novog Zelanda i Argentine i osvajanja svetskog zlata.

Gurovic je na to mislio, a Bogdanovic jednostavno nije takva vrsta coveka.

avatar
babaroga
Tuesday, 24.09.2019
19:04

Otkud to da je vaspitan? Kucni prijatelji mozda? Ja imam drugcije misljenje na osnovu onog sto sam video na tv: veoma nevaspitan. Sto nema veze sa tim kakav je igrac, naravno.

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 24.09.2019
11:43

E sad, neko kaze dzabe je vikati, galamiti, ako ne preuzimas odgovornost kad se lomi, neko obrnuto kao Gurovic... Bogdan je jos uvijek mlad da bi galamio na starije saigrace, ali niko ne moze da spori da preuzima odgovornost kad je najteze, za mene je to lider.

avatar
nenadnenad1234
Tuesday, 24.09.2019
18:22

Gurovic ovde Bogdanovicu to ne spori, ali nije ovo NBA igrica na "beginner level" gde ce jedan igrac sam da pobedi reprezentaciju.
Sto se tice Bogdanove partije na SP, za to kapa dole, ali jednostavno Bogdanovic nije takva licnost koja ce da "napusi" tim na tajm-autu kad treba (ko Teodosic 2014), ili koja ce posle nekog poraza da istera selektora iz hotelske sobe i da odrzi samostalan sastanak sa igracima (ko Divac 2002).
On je klasican "killer", koji ce na terenu da odradi ono sto najbolje zna, a to je na ovom SP savrseno radio.

avatar
Bojan Samardzic
Thursday, 26.09.2019
10:16

Ne znam za to istjerivanje selektora, ali ako je i bilo tako, Divac je tad imao veliku NBA karijeru, zahvaljujuci rezultatima je mozda mogao tako da se ponasa. To nema veze sa karakterom njegovim, nego je to 'autoritet znanja'. Da je Bogdan istjerao Djordjevica, na sta bi to licilo? Bio bi samo ekstremno bezobrazan. On je jos uvijek samo djecko sa potencijalom, kakvih ima brat-bratu 30-ak trenutno u NBA. Nas narod vidi kako Zeljko vice na tajm-autu, i misle to je to, samo viknes na njih i oni se razbude i pokidaju. Iza toga stoji pazljivo i do detalja pripremljena svaka utakmica, kad igraci vide da trener pogodi svaki put kako ce se stvari odvijati tad mu vjeruju, tad trpe i galamu. To je samo mala tajna velikih majstora, sa kojim izvuku dodatnih 0.001 % od igraca sto mozda u tom trenutku prelomi. Ipak, da bi galamio, moras da imas debeeeeeeelu pozadinu u vidu rezultata.