Promene u "drim timu", dvojica se nametnuli, spisak skraćen na 17 imena!

Autor: Nikola Miloradović
subota 10.08.2019.
10:37
Izvor: Sportske.net

Selekcija SAD polako dobija konačne obrise.

EPA/LARRY W. SMITH
EPA/LARRY W. SMITH

Povezane vesti

Puno otkaza ove godine u reprezentaciji Sjedinjenih Država, ali će i pored svega selektor Greg Popovič na Mundobasketu u Kini predvoditi prvog favorita za zlato.

Sinoć su odigrali i meč između sebe, "Plavi" su slavili protiv "Belih" sa 97:78, a istakao se novi tandem Bostona, Tejtum je ubacio 17 poena, Kemba Voker je dodao 14.


Nove promene dogodile su se u reprezentaciji, sa spiska su otpali Bem Adebajo iz Majamija i Tadeus Jang iz Čikaga, a šansu su dobili Derik Vajt iz San Antonija i Marvin Begli iz Sakramenta.

Kingsi imaju tri predstavnika, mogla bi sva trojica i da završe u Kini, posebno jer je D'Eron Foks oduševio u dosadašnjem toku priprema, sinoć je zabeležio 12 poena za "Plave".

Ovako sada izgleda spisak "drim tima" za Svetsko prvenstvo u Kini.

Herison Barns (Sakramento), Marvin Begli III (Sakramento), Džajlin Braun (Boston), D'Eron Foks (Sakramento), Džo Heris (Bruklin), Kajl Kuzma (Lejkersi), Bruk Lopez (Milvoki), Kajl Lauri (Toronto), Kris Midlton (Milvoki), Donovan Mičel (Juta), Mejson Plamli (Denver), Markus Smart (Boston), Džejson Tejtum (Boston), Pi Džej Taker (Hjuston), Majls Tarner (Indijana), Kemba Voker (Boston) i Derik Vajt (San Antonio).

Nakon kraće pauze selekcija SAD će trenirati u Los Anđelesu od 13. do 15. avgusta, a odigraće i pripremni meč protiv Španije u Anahajmu, 16. avgusta.

Sledi odlazak u Melburn (19-24), gde će Amerikanci odigrati dve pripremne utakmice sa selekcijom Australije (22, 24).

Turneju završavaju u Sidneju (25-28. avgust), poslednji pripremni meč igraju 26. avgusta protiv Kanade.

Amerikanci su na Mundobasketu žrebom smešteni u grupu E, koja se igra u Šangaju, a za prolazak u narednu fazu će se boriti sa Češkom, Turskom i Japanom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
REVØLT
Saturday, 10.08.2019
10:46

Dragi Nikola, "Drim tim" je samo slavna generacija koja je igrala u Barseloni '92 i niko nikada posle toga.