Proključala ''Morača'' - Ne da se šampion, još jedna majstorica!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 31.03.2019.
20:47
Izvor: Sportske.net

Ni drugo polufinale ABA lige nije rešeno posle dve utakmice, Budućnost večeras uzvratila udarac Cedeviti.

BETAPHOTO/HINA/Daniel KASAP/MO
BETAPHOTO/HINA/Daniel KASAP/MO

Povezane vesti

Posle Partizana koji je sinoć izborio majstoricu protiv Crvene zvezde, isto je uspelo i aktuelnom šampionu, podgoričkoj Budućnosti koja je, bez Kotija Klarka, večeras pred svojim navijačima u krcatoj dvorani ''Morača'' savladala Cedevitu sa  87:72.

Naredni vikend će biti vreme odluke o finalistima plej-ofa ABA lige. Najpre će u subotu Crvena zvezda dočekati Partizan, a dan kasnije u Zagrebu Cedevita i Budućnost će odlučivati o drugom finalisti.

Večeras u Podgorici je prilično dugo vođena potpuno ravnopravna borba, gde su jedni i drugi imali minimalnu prednost i tek u finišu druge četvrtine Budućnost je poenima Bela i Gordića otišla na ''plus pet'' - 33:28.

To je bio uvod u ono što smo gledali tokom drugog poluvremena, posebno u poslednjoj četvrtini. Tada su Podgoričani zaigrali najbolje, serijom trojki Nikolića, Bela i Kola, uz veliku borbenost čitavog tima, uspeli da se rezultatski značajnije odlepe i ne dozvole gostima bilo kakvu nadu u finišu meča.

Edvin Džekson je na kraju bio najefikasniji u pobedničkoj ekipi sa 15 poena, a pratili su ga Nikolić, Gordić, Bitadze i Kol sa po 11 postignutih poena.

Cedevitu je predvodio Džejkob Pulen sa 18 poena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čerek B.
Monday, 01.04.2019
09:20

Rekao sam nakon prve utakmice da je Budućnost i dalje favorit jer realno ima najkvalitetniju ekipu (i naravno pokupio hrpu minusa od košarkaških stručnjaka :-) ). Elem, i dale mislim da je Cedevita ove sezone prvi put napravila TIM a ne skup pojedinaca kao prethodnih sezona. Ostaje misterija kako im se potkrala "greška" da u rotaciji ostanu samo sa Stipanovićem i Banićem na poziciji 5, pogotovo jer je Banićpovređen jako dugo vremena i imali su vremena da reaguju, a o finansijama je glupo pričati, mogu dovesti bilo koga. Da imaju jošjednu peticu, mislim da bi izbacili Budućnost, ovako mislim da će Budućnost napraviti brejk za prolazak u finale.